- hirdetés -

A Vörösmarty iskola az első helyet szerezte meg a megyeszékhelyen a „Nem engedünk a 48-ból” címmel kiírt matematika csapatversenyen.

Március végén Békéscsabán rendezték meg a 4 fős matematika csapatversenyt 5-6. évfolyam számára. A négy és fél órán át zajló versenyen a csapatok Békéscsaba belvárosában keresték fel a helyszíneket. Az induló állomás a Békés Megyei Könyvtár épülete, a célállomás pedig a szervező intézmény, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt. A megyei rendezésű versenyen 8 csapat mérte össze tudását.

A jó hangulatban zajló versenyen a Vörösmarty iskola csapata kiemelkedő teljesítménnyel az első helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Bárdos Botond (6.a), Bőte Dominik (6.b), Czombos Balázs (5.b) és Csizmadia Róbert (5.b).

– Iskolánk csapata rendkívül hatékonyan, célirányosan gyűjtögette a Jankay-tallérokat. A QR-kód olvasáshoz és a navigációhoz telefont, illetve tabletet is használhattak a versenyző diákok. Az eredményhirdetés előtt, Ugrai Gábor „Hogyan lett a földszintes faluból nagyváros” címmel tartott előadását hallgatták meg a tanulók és a kísérő pedagógusok – osztotta meg lapunkkal Kovalcsikné Borombós Edit tanárnő. A gyermekeket továbbá Oroszné Vass Ildikó tanárnő és Tompa Lajos tanár úr készítette fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.