- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is gálaműsorral zárta névadójáról elnevezett projekthetét a Székács József Evangélikus Iskola. A tehetséges tanulók többek közt énekkel, vers- és mesemondással, valamint hangszeres produkciókkal kápráztatták el közönségüket.

Izgatott diákok és hozzátartozóik gyülekeztek március 22-én délután a Székács József Evangélikus Iskola dísztermében. Ekkor tartotta ugyanis az intézmény hagyományos gálaműsorát, a március 18-a óta tartó Székács Hét záróprogramjaként. Ördög Endre, az Orosházi Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze köszöntötte az egybegyűlteket.

Sokféleképpen mutatták meg tehetségüket a Székács iskola tanulói (Fotó: Rosta Tibor)

– Ünnepnek számít minden ilyen alkalom, amikor iskolánk tehetséges gyermekei megmutathatják tudásukat. Nem önmagukért valók az itt látott és hallott produkciók, hanem a jövő üzenetei, hiszen rengeteg munkát, tehetséget és nem utolsósorban felkészültséget igényelnek – hangsúlyozta Ördög Endre.

Az igazgatólelkész hozzátette, a gálán szereplő diákok példaként szolgálhatnak majd a következő generációknak. Olyan emberekként emlékezhetnek majd vissza rájuk, akik olyan szép dolgokat tettek egyházukért vagy szülőföldjükért, amikre később is érdemes lesz majd felnézni vagy visszaemlékezni.

Kicsik és nagyok egyaránt színpadra álltak (Fotó: Rosta Tibor)

A köszöntőt követően az intézmény igazgatóhelyettese, Szőke-Kilián Szilvia konferálta fel és mutatta be röviden a fellépőket. Az idei rendezvényen rendkívül gazdag műsornak lehettek tanúi a vendégek, sokan sokféleképpen mutatták be, hogy miben tehetségesek. A kisebbektől a nagyobbakig énekes és hangszeres produkciókkal, valamint szavalatokkal is sokan készültek. Produkcióikat taps és elismerés fogadta.

Az idei Székács Gála fellépői: Nagy Luca, 10/6 (hegedű), Horvát Hanna, 1.évfolyam (mese), angol vegyeskar (ének), Nagy Zétény 2.b (mese), óvodás néptánccsoport, Stéfán Enikő 2.b (hegedű), Kovács Fanni 12/6 (német szonett), Papp Boglárka 5.a (angol próza), Kishonti Hanna 4.b (tánc), Török Virág, Klembuc Eszter és Szatmári László 7/6 (angol jelenet), Csík Laura 4.b (tánc), Bánki-Horváth Antal Botond (mese), Nagy Emma és Zalai Bernadett 7/6 (népdal), a 3-4 évfolyam mesemondói, az alsó tagozat énekkaros csoportja, Trucz Dominika 9/4 (tánc) Nagy László 9/6 (bűvész), az 5 évfolyam néptánccsoportja (Dunántúli táncok)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.