- hirdetés -

Paulik Ferenc (Feco) alkotásait többször láthatta már mind a hazai, mind az országos közönség. Az egyedinek mondható művek most a baranyai megyeszékhelyen, Pécsett kerülnek pavilonokra március 25-én.

Mindössze nyolcévesen kezdett el festeni Paulik Ferenc, Feco. Az oxigénhiánnyal született, mozgásában és beszédkészségében korlátozott, fiatal nem mindennapi alkotásokkal kápráztatja el a művészetkedvelőket.

Legújabb kiállítását Pécsett láthatják az érdeklődők, amely egy korábbi ismeretség révén valósul meg.
– A Nem Adom Fel táborában ismerkedtem meg egy fiatalemberrel, aki megkérdezte, hogy mit szólnék hozzá, ha ő Pécsett szervezne nekem kiállítást. Mondtam, hogy örömmel elfogadnám. Most pár hete szólt István, hogy kezdjük el szervezni a kiállítást – nyilatkozta megkeresésünkre Feco.

A március 25-i kiállításon a már ismertebbek mellett Feco néhány új alkotása is debütál.
– Ezek a festmények annyira frissek, hogy még szinte meg sem száradtak. A megnyitó napján lesznek nálam elérhető hűtőmágnesek, amik 3 festményemből készültek – zárta Feco.

A kiállítás a Király utcai Szabadkikötőben lesz látható. Korábban készült riportunkban Feco mesélt életéről és a művészet iránti vonzódásáról. Az alábbi videóban látható, miként születnek az alkotások.

Így készült a "kicsit újra gondolva a szavanna" 🙂

Közzétette: Feco Paulik Alkotásai – 2017. február 23., csütörtök

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.