- hirdetés -

A listavezető OFKSE gárdája péntek este a tabella nyolcadik helyén tanyázó Ózdiakat fogadta az Eötvös-csarnokban. A papírforma egyértelmű hazai sikert jósolt.

Gyásszünettel kezdődött a találkozó. Az orosházi kispályás kézilabda egyik megteremtője, a nemrég elhunyt Pirer Gyula emléke előtt hajtottak fejet a játékosok és a szurkolók.

Orosházi FKSE-Linamar–Ózdi KC 32–20 (15–12)

Kézilabda NB I B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Natkai, Szalay. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 3, Ferenczi 2, Zubai 2, Mihály 2, DÖME 4, NÉMETH L. 5 (1). Cs.: SZABÓ L., Majdán (kapusok), Ambrus 1, KARAP 5, Mátó 1, Lele 2, Sándor 2, Zvolenszki 1, Balázs 2. Edző: Bakó Botond. Az Ózd legjobb dobója: Herczeg 5 góllal.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést az orosházi együttes. A váltogatott hatos falas és a kissé nyitottabb 4+2-es védekezés jól működött, elöl pedig szellemes, gyors támadásokat, és gólokat láthatott a közönség. Már a nyolcadik percben időt kellett kérnie a vendégek mesterének. Az első tíz perc fegyelmezett játéka és a magabiztos vezetés kissé könnyelművé tette a fiúkat. Sorra hibázták el a támadásokat. A 10. és a 16. perc közötti hazai gólcsend alatt szívósan zárkóztak a vendég ózdiak. Kapujukban az orosházi nevelésű Borisz Manojlovic sok lövést és ziccert hárított. A huszadik percben, 10-9-nél Bakó Botond is kikérte idejét. Az egyenlítés még sikerült a vendégeknek, de a vezetést nem adta ki a kezéből a hazai csapat. A hajrában ismét ellépett kissé ellenfelétől a zöld-sárga alakulat, és háromgólos vezetés birtokában mehetett szünetre.

Beállóban Döme Szabolcs ellenállhatatlan volt (Fotó: Rosta Tibor)

A második félidőben folytatta a jó játékot a Bakó legénység. Szabó Levente beállásával a kapusteljesítmény is feljavult – ismét hízni kezdett az előny. A 37. percben kettős hátrányba került a vendéglátó, de ebből is jól jöttek ki. A rutinos Zubai két, egészpályás góljával hétre nőtt a fór, majd az 50. percben 27-17-nél már rá is számolhatott a B-közép az ellenfélre. Ismét jók voltak a hazai támadások, ültek az átlövések. Még két kimaradt hétméteres is belefért az orosháziaknak ezen az estén. A mérkőzés hajrájában Bakó Botond lehetőséget adott minden játékosának. A vendégeknél fogyott a gőz, a fiatalok pedig éltek a lehetőséggel. A kezdő csapatát ekkor már pihentette a hazai tréner. Nagyobb izgalmakat nem kellett átélnünk, csak a hazai győzelem mértéke volt a hajrá kérdése. Az ózdiak számára a kegyelemdöfést a Sándor Roland által befejezett dupla kínai figurás gól adta meg.

Az orosházi csapat ezen az estén messze felülmúlta ellenfelét. A sok kihagyott ziccer ellenére, ilyen arányban is megérdemelten nyert és erősítette meg vezető helyét a tabellán.

Bakó Botond: – Az elejétől éreztem, hogy meglesz ez a mérkőzés. A magabiztos kezdés után kicsit elkényelmesedtünk, de a második félidőben a jó védekezésünknek köszönhetően biztos győzelmet arattunk.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.