- hirdetés -

Lufihajtogás, arcfestés, sportolás és bemutatók várták az érdeklődőket a Czina Sándor általános iskolában. Március 21-én, Tavaszváró Családi Egészségnapot tartottak.

Közös bemelegítéssel, csapatversenyekkel és különböző vetélkedőkkel várták a diákokat és családjaikat a Czina iskolában csütörtökön a Tavaszváró Családi Egészségnapra.

Juhász Józsefné, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor tagintézményének tagintézményvezetője elmondta, ezen a napon a tavaszt köszöntik, szerencsére az időjárás is kedvezett nekik.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezek a programok kiemelten fontosak a téli mozgáshiányos időszak után. A mai egy tavaszébresztő program, amely központjában az egészséges életmód és a szabadban eltöltött idő fontossága áll. Az iskola életébe nemcsak a tanulás tartozik bele, hanem a gyerekek szabadidős tevékenységeiknek a megfelelő irányba való terelése is – fogalmazott az intézményvezető.

Leginkább a mozgásos játékok uralták a délutánt. A különböző vetélkedők mellett, új sportágakat is kipróbálhattak a gyerekek. A játék után többek között biciklis bemutatón, lufihajtogatáson és arcfestésen is részt vehettek a diákok. A sportolás mellett, az egészséges táplálkozást is propagálták, saláták és grillezett csirkemellek készítésével, valamint gyümölcsöket is fogyaszthattak az érdeklődők.

Balogh Anna, az iskola egyik tanulója elmondta, nagyon tetszenek neki a programok, amelyek közül legjobban az arcfestést várta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.