- hirdetés -

Önkéntesen a tiszta Magyarországért – ez a mottója a Földművelésügyi Minisztérium 2011-ben útjára indított TeSzedd! akciójának. A kezdeményezéshez Orosháza Város Önkormányzata is csatlakozott.

A Rozmaring utca végén található fás részen gyűjtötték március 18-án a hulladékot a lelkes önkéntesek. Az emberi felelőtlen magatartás ezúttal is megmutatkozott, egy nagy konténernyi eldobott hulladék gyűlt össze csak ezen a néhány négyzetméternyi szakaszon.

– A legfontosabb az lenne, ha senki nem szórná szét, dobná ki felelőtlenül a háztartásában keletkezett hulladékot az út szélén, erdős területeken. Az egész héten át tartó országos akcióban résztvevő önkéntesek ezt zsákokba szedik. Orosházán az önkormányzati intézmények munkatársai is kivették a részüket ebben. Gyopároson gyűjtöttük a szemetet, és erre biztatok mindenkit, tegyen környezete tisztaságáért – mondta el lapunknak Dávid Zoltán polgármester.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Széplaki Dóra, az önkormányzat környezetvédelmi ügyintézője kiemelte, a céljuk a városban illegálisan lerakott hulladék mennyiségének csökkentése volt. Az önkormányzattól és intézményeitől mintegy ötven önkéntes vett részt az akcióban.

– A Rozmaring utcát választottuk helyszínül. Az itt gyűjtött hulladékot „TeSzedd!” feliratú zsákokba szedtük, kötegeltük, konténerbe helyeztük. Ezt később az országos akció munkatársai szállítják el. A kezdeményezés résztvevői munkavédelmi oktatáson vettek részt, kaptak kesztyűt és zsákot is – tette hozzá.

Mint azt megírtuk, március 18-24. között az országban található valamennyi szemétgyűjtési hely és időpont a TeSzedd! Akció honlapján érhető el ide kattintva. A Szikhát Kutyamenhely munkatársai továbbra is várják az önkéntes segítők jelentkezését. Március 23-án, szombaton 10 órától a Táncsics gimnázium parkolójából indulva tisztítják meg a Dózsa György utcát az elejétől egészen a menhelyig, majd a menhely környékét. A csatlakozni vágyó önkéntesek részvételi szándékukat a Szikhát facebook oldalán, vagy az oroshaziallatvedok@freemail.hu e-mail címen keresztül jelezhetik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.