- hirdetés -

Megkezdték a magyar bajnoki szereplést az Orosházi Toldi SE erőemelői. A Beleden rendezett Felnőtt Raw Fekvenyomó Országos bajnokságon léptek dobogóra.

A szombaton rendezett országos versenyen a Toldisok öt fős csapattal képviseltették magukat. Két arany, két ezüstérem, egy negyedik helyezés, egy abszolút Magyar Bajnoki cím és egy csapat második helyezés volt az orosháziak mérlege. A versenyen végrehajtott tizenöt gyakorlatuk közül tizennégy érvényes volt.

Hölgyeknél 72 kilogrammban a masters korú, de felnőttek között induló Pogány Andrea, 80 kilogrammos teljesítményével a negyedik helyen végzett. Szintén masters Schneider Erzsébet 84 kilogrammos felnőtt kategóriában 60 kilogrammal a második helyet szerezte meg.

Négy versenyzővel is a második helyen az orosháziak (Fotó: Toldi SE)

+84 kilogrammban Lovas Mónika és Szabó Ágnes versenyeztek, csak most egymás ellen. Mónika egyéni csúccsal, magabiztos 120 kilogrammos fekvenyomással fejezte be a versenyt, ami az ezüstérmet jelentette számára, mert az aranyérem, Szabó Ági nyakába került 142,5 kilogrammos teljesítménnyel. Ezzel a nyomással, Ági a teljes női mezőnyt tekintve, az IPF. pontszámítás alapján a legjobbnak bizonyult, és ezzel abszolút magyar bajnok lett.

Csapatban a nők még négy fős létszámmal is (legjobb öt fő számít bele a csapatversenybe) a második helyen végeztek.

Az orosházi klubnak egy férfi indulója volt, Véró Alex személyében, aki junior kora ellenére a felnőtt férfiak +120 kilogrammos mezőnyében diadalmaskodott. Alex 205 kilogrammot sikeresen teljesítette, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.