- hirdetés -

Önkéntesen a tiszta Magyarországért – ezzel a mottóval indította útjára 2011-ben a Földművelésügyi Minisztérium a TeSzedd! akciót.

Orosházán évek óta csatlakoznak a kezdeményezéshez, március 18-24. között a város több pontján gyűjtik a hulladékot a jelentkezők. A TeSzedd! kezdeményezés hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmává nőtte ki magát.

A Szikhát Kutyamenhely munkatársai várják az önkéntes segítők jelentkezését. Március 23-án, szombaton 10 órától a Táncsics gimnázium parkolójából indulva tisztítják meg a Dózsa György utcát az elejétől egészen a menhelyig, majd a menhely környékét. A csatlakozni vágyó önkéntesek részvételi szándékukat a Szikhát facebook oldalán, vagy az oroshaziallatvedok@freemail.hu e-mail címen keresztül jelezhetik. Az akció plakátja ide kattintva érhető el.

Megtudtuk, Orosháza Város Önkormányzatának több intézménye is részt vesz az országos akcióban. A hazánkban meghirdetett valamennyi további találkozási pontot ezen a térképen tüntették fel.

Az országos kezdeményezés szervezői kiemelték, az akcióban csak olyan szemét gyűjthető, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtenek zöldhulladékot sem.  Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.   A TeSzedd! keretében nem gyűjtenek szelektíven,  mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Archív fotó

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.