- hirdetés -

A szakemberek szerint a helyi kulturális és közösségi élet fejlesztésével, a helyi közösségek megerősödése által Orosháza népességmegtartó képessége javítható, fenntartható fejlődése biztosítható.

– Településvezetőként fontosnak tartom, hogy Orosháza fejlesztése a lehető legtöbb városi szereplő egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg. A hosszú távú közösségi és kulturális tartalmú fejlesztésre és programok megvalósítására Orosházán 350 millió forint támogatás áll rendelkezésre. Várjuk az orosházi jelentkezőket – mondta el Dávid Zoltán polgármester.

Az Orosháza Fejlődéséért Helyi Közösség Helyi Akciócsoport a Közösségvezérelt helyi fejlesztés megvalósítása Orosházán címmel korábban benyújtott támogatási kérelme pozitív elbírálásban részesült.

A napokban több pályázati kiírás már megjelent, melynek részletei a www.ope-clld.hu oldalon érhetőek el.

A Közösségvezérelt helyi fejlesztés megvalósítása Orosházán – Közösségi tér fejlesztés című pályázatra például orosházi székhelyű egyesület, szövetség, egyházi jogi személy, alapítvány és közalapítvány május 6-ig nyújthatja be támogatási kérelmét. Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy a helyi felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt minimum 10.000.000 Ft, maximum 35.000.000 Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A Helyi Közösségfejlesztési Stratégia fő célja a humán erőforrás (különösen fiatalok) fejlődési-fejlesztési lehetőségeinek a bővítése, a helyi fiatalok Orosházán tartása, más fiatalok idevonzása, az elvándorlás megállítása. Vannak hiányzó közösségi terek, vannak olyanok, melyeknek a színvonala nem megfelelő, és vannak olyanok is, melyek kihasználtsága nem éri el a kívánatos szintet.

Jelen intézkedésben új közösségi terek létrehozása, és meglévő, megfelelő kihasználtságú közösségi terek felújítása a cél.

A Közösségvezérelt helyi fejlesztés megvalósítása Orosházán pályázati kiírásban a Kormány vállalja, hogy a helyi felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt minimum 500.000 Ft, maximum 25.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be április 8-tól június 7-ig: önkormányzati tulajdonú településüzemeltetési feladatokat ellátó gazdasági társaság, turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) szervezet, egyéb sportszövetség, egyéb szövetség, egyesület jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége, sportegyesület, vallási tevékenységet végző szervezet, polgárőr egyesület, nemzetiségi egyesület, egyéb egyesület, egyházi jogi személy, alapítvány, közalapítvány, egyéb alapítvány.

Minden további pályázat és egyéb információ ide kattintva érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.