- hirdetés -

A megyeszékhelyen értékelték a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság óévi tevékenységét. Elhangzott, a nyomozások eredményességi mutatói javultak.

A megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetét és a főbb adatokat dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ismertette március 11-én, Békéscsabán. Százezer lakosra 2018-ban 1479 bűncselekmény jutott, ezzel országosan Békés a megyék rangsorában a tizenötödik. Az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma 18,7%-kal, 75-ről 61-re csökkent. A rendőrségi beszámolókat a települési önkormányzatok és a megyei önkormányzat közgyűlése is elfogadta.

– A megyei és a helyi adatok alapján elmondható, Békés megye, azon belül Orosháza is biztonságos és élhető város. Ahhoz, hogy ez így lehessen, köszönet illeti a rendvédelmi szervek kiemelkedő és áldozatos munkáját – mondta el Bojtor István alpolgármester.

Az értekezleten hangsúlyozták, a korábbi évekhez hasonlóan a rendőrség továbbra is nagy gondot fordít a magukra és másokra is veszélyes szabálytalankodók forgalomból való kiszűrésére, a balesetek megelőzését célzó közúti ellenőrzésekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.