- hirdetés -

A hölgyek kerültek a középpontba március 9-én a Petőfi Művelődési Központban. Az egyebek között pódiumbeszélgetésekkel színesített egész napos programmal elsősorban a női sokoldalúságra kívánták felhívni a figyelmet a szervezők.

„Egyszer egy sárkány, egyszer egy királylány…”. Így szól az ismert sláger refrénjének első sora, aminek mintájára a Néha ördög, néha angyal mottót választották a rendezvény ötletgazdái, rávilágítva arra, maguk a nők is tisztában vannak erényeikkel és hibáikkal egyaránt. Az apropót a nemzetközi nőnap szolgáltatta.
– Szerettük volna megünnepelni a nőket a városban, emellett nem titkolt célunk volt, hogy a női sokoldalúságot mutassuk be a pódiumbeszélgetéseken keresztül. Ezekre olyan orosházi hölgyeket hívtunk meg, akik valamilyen területen kiemelkedőt alkotnak az életük folyamán. Rá akarunk világítani arra, mennyire sokszínűek a nők, mennyifelé kell egyszerre helyt állniuk – fogalmazott a szervezésben oroszlánrészt vállaló Benedek Szilvia, a Nagycsaládos Egyesület Orosháza elnöke.

A pódiumbeszélgetések alkották a nőnapi rendezvény gerincét (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint kiemelte, meghívott vendégeik anyák, feleségek, miközben dolgoznak, nem is keveset.
– Nagyon tisztelem őket ezért, hiszen vannak köztük sportolók, vállalkozók, közéleti személyiségek, akik részt vesznek a város működésében, hatással vannak rá, muszáj nekik mindig maximálisan teljesíteni. Teszik mindezt úgy, hogy a családjuk sem látja kárát – mondta Benedek Szilvia, akire szintén igazak ezek a kijelentések.

Ahogyan Bagdiné Fodor Erikára, Nagy Krisztinára, Patyinné Bogdánffy Ágnesre, Süle Katára vagy Lajti Tímeára, akik a mások mellett vállalták a pódiumbeszélgetést.
– Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a nagycsaládosok meghívtak ide. Testközelből ismerik a mindennapjaimat és a munkámat, mert sokat dolgozunk együtt a rendezvényeken. Néha nehéz összehangolni mindent, de azt gondolom, ha szeretünk nőnek lenni, szeretjük a munkánkat, és természetesen szeretjük a családunkat, akkor ez valamiképp működik. Nekem egyre több a könnyebb nap, bár ebben talán az is szerepet játszik, hogy a gyermekeim már felnőttek – osztotta meg életfelfogásának egy apró részletét Lajti Tímea hozzátéve, a női egyenjogúságnak van még hová fejlődnie, de az irány jó.

– Szerintem kétszer annyit kell dolgoznunk, hogy elismerjenek. Főként a vezető pozíciókban vannak könnyebb helyzetben a férfiak, bár ezt ők biztos cáfolják. Személyes tapasztalatom, hogy nehéz kivívni a férfiak, a férfi vezetők, társak elismerését, különösen az üzleti életben vagy a gazdasági szektorban, de mindenképp látok előrelépést. Elég csak arra gondolni, hogy sok helyen felismerték: vannak olyan területek, ahol kifejezetten nőkre van szükség – emelte ki Petőfi Művelődési Központ vezetője.

A rendezvény EFOP pályázat eredménye, a nagyacsaládos egyesület, az orosházi esélyegyenlőség teremtő program női munkacsoportjával, valamint a tótkomlósi Család és KarrierPonttal közösen álmodta meg.
– Egyrészt a nők társadalmi szerepvállalását igyekszünk hangsúlyozni ezzel a mai programmal, másrészt azért vállaltunk részt a szervezésben, mert fő célunk, hogy a hölgyeket visszasegítsük a munkaerőpiacra illetve, hogy az atipikus munkavégzési formákat terjesszük. Mindkettőre alkalmas a rendezvény – fejtette ki Földesi Szandra, a KarrierPont, civilben pedig a Candy Dance Crew tánccsoport vezetője.

A testi-lelki szépségsarok minden felfrissülni, szépülni vágyó hölgyet örömmel fogadott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A városi nőnapra betérő hölgyeket Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is köszöntötte. Elmondta, csodaként tekint a nőkre és hálás a szeretetért, gondoskodásért, az élethosszig tartó támogatásért, amelyben a férfiakat részesítik.

A szervezők a pódiumbeszélgetések mellé számos kísérőprogrammal készültek, így például jóga, zumba és néptáncbemutatók váltották egymást a színpadon, de volt testi-lelki szépségsarok, ékszerkészítés, ételkóstolás, sőt férfimegőrző is az apukák és férjek számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.