- hirdetés -

Fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység. Manapság többször is találkozhatunk ezekkel a tünetekkel, hiszen a melegfrontok jönnek a hidegek mennek, nem kímélve ezzel szervezetünket.

Szervezetünkre a környezetünk hatással van, a Föld és a körülöttünk lévő univerzum is.
– Pontosan ismert tény, hogy napkitörések alkalmával fokozódik a vérzési hajlam, ezért bizonyos országokban ilyenkor nem végeznek műtéteket – ismertette dr. Fodor Zsuzsanna háziorvos.

A háziorvos kiemelte: telihold alkalmával például fokozódik az éberség, alvászavar jelentkezhet. A hőmérséklet és a légnyomás is hasonló hatással lehet ránk. Ez az úgynevezett frontérzékenység.
– Minden életkorban lévő embert érinthet ez a jelenség, azonban minél fiatalabbak vagyunk, annál jobban tud szervezetünk alkalmazkodni. Így akár az is előfordulhat, hogy észrevétlen marad a frontérzékenységünk – mondta dr. Fodor Zsuzsanna.

Minden életkorban lévő embert érinthet a frontérzékenység (Fotó: Pixabay)

Kitért rá: a meleg és hideg frontok nyomottságot, figyelmetlenséget, feszültséget, fejfájást, migrént, vérnyomás ingadozást okozhatnak, illetve a meglévő szívpanaszokat is fokozhatják.
– Ha megfigyelésünk szerint az időjósok által ígért fronthatások idején ismétlődnek a panaszok, akkor figyeljünk az előrejelzésekre, vezessünk óvatosabban, ellenőrizzük vérnyomásunkat és készüljünk fel a fejfájásra is – tájékoztatott a háziorvos.

Zárásként elmondta: amint a fronthatás elmúlik panaszaink is megszűnnek, azonban véleménye szerint a bosszantó tüneteket nem lehet megelőzni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.