- hirdetés -

Az örökmozgó gyerekek közé tartozott, 13 évvel ezelőtt azonban rátalált a labdarúgásra Barna Márton. A fiatal játékos azóta türelmesen végigjárta az OMTK-ULE korosztályos csapatait, 16 évesen pedig a felnőttcsapatban is bemutatkozott. Elhivatottságát a februári bálon díjjal ismerte el az egyesület.

– A kezdetektől a focival foglalkoztam, sokáig azonban egy másik fantasztikus labdajáték, a tenisz is az életem része volt, párhuzamosan űztem a kettőt, utóbbit Németh István keze alatt, amelyre nagyon szívesen emlékszem vissza. Nagyon nehéz volt a döntés, hiszen mindkét sportággal kapcsolatban igyekeztek meggyőzni, végül azonban a labdarúgás mellett köteleztem el magam végleg – kezdte történetét Barna Márton, az OMTK-ULE fiatal tehetsége.

Az idén 18-ik életévét betöltő játékos az általános iskola elvégzése után ugyan Békéscsabán folytatta tanulmányait, mégsem fordult meg a fejében egy pillanatig sem, hogy eligazoljon Orosházáról. Nem is nagyon volt rá oka, az OMTK-ULE utánpótláscsapataiban eltöltött szezonjai ugyanis fantasztikusan sikerültek.

Már 16 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között (Fotó: Rosta Tibor)

– A legnagyobb sikeremnek a 2015-ben, a 2001-es születésű korosztállyal elért bajnoki címünket mondanám, amiben Boér Gábornak, a jelenleg a Békéscsaba felnőttcsapatát vezető edzőnknek voltak elévülhetetlen érdemei. Ebben a szezonban szereztem is 25 gólt, bár hozzáteszem gyorsan, sokkal inkább tartom magam csapatembernek – mesélte.

Nem sokkal később az egyesület újjáalakuló felnőttcsapatában is bemutatkozott, az első, még megye 3-as bajnokságban töltött 2016-2017-es szezon során még többnyire csereként jutott szóhoz, egy szezonnal később viszont már alapemberként számoltak vele. Hasznos tapasztalatnak és nagy élménynek fogta fel a megye 2-es szereplést, viszont a végeredménnyel kapcsolatban bőven volt hiányérzete.

– Sajnos nem sikerült jól a zárás, kikapott a csapat a Nagyszénástól, így lecsúszott a bajnoki címről. Ráadásul az eltiltásom miatt csak a lelátóról tudtam végignézni. Az idei megye I-es szezonunkat sem kezdtük épp a legjobban, de nagyon bízom benne, hogy tavasszal sikerül javítanunk. Csapattársaimmal együtt továbbra is azon leszek, hogy megháláljuk edzőnk, Buza Barnabás bizalmát, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek – tette hozzá.

Csatárként kezdte, de ma már a középpályán érzi otthon magát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az OMTK-ULE február 16-i bálján Barna Márton is a három díjazott közé tartozott, amiről a fiatal játékos nagy megtiszteltetésként, egyben elismerésként nyilatkozott. Hozzátette azonban, hogy aligha kapta volna meg játékostársai, edzői és családtagjai segítsége és támogatása nélkül.
– Jóban-rosszban a klub mellett álltam, szerencsére úgy érzem, ez a rengeteg labdarúgásba fektetett idő és energia megtérült. A családom támogatása segített a legjobban, ezért ezt a díjat nekik ajánlom, hiszen nélkülük sehol sem lennék és a díjat sem kaptam volna meg. Emellett az egyesületnek is nagyon hálás vagyok, amiért megadták nekem a nagy lehetőséget. Főleg, amikor 16 évesen bemutatkozhattam a felnőtt mezőnyben – mondta.

A nagyobb sérülések többnyire elkerülték eddigi pályafutása során, tavaly év vége felé viszont egy kisebb szalagszakadás vetette vissza. Szerencsére ez az állapot nem tartott sokáig, a tavaszi szezon elején fokozatosan igyekszik ismét visszakerülni a kezdőcsapatba, hogy ismét segíthesse együttesét. Míg korábban csatárposzton játszott, mostanában már a középpálya számít a fő mozgásterének, a gólok helyett inkább gólpasszokkal igyekszik magára felhívni a figyelmet. Ahogy eddig, úgy ezután is az OMTK-ULE csapatában. Jóban és rosszban egyaránt…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.