- hirdetés -

Szegeden rendezték a Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozóját. Az eseményen ott voltak a Táncsics gimnázium fiataljai is.

Az esemény a Szegedi Tuományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány közös programja háromnapos rendezvényének programja. A Táncsics gimnáziumot Garabuczi Vanessza, Halter Luca és Török Péter képviselte, akik már korábban országos versenyeken bizonyították tudásokat.

Fotó: iskola

A háromnapos rendezvény egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye Dr. Erwin Neher Nobel-díjas professzor előadása volt, aki a sejtek ioncsatornáinak vizsgálati módszernek a kidolgozásáért kapta az elismerést.

A rendezvény során a középiskolás tanulók részt vehettek még interaktív labortóriumi gyakorlatokon több helyszínen, valamint kerekasztal beszélgetésen Szent-Györgyi hallgatókkal és kutatási területükkel ismerkedhettek meg.

A Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett gálaesten színvonalas néptánc műsor előtt kiosztották a Szent-Györgyi Talentum díjat is, melyet idén a Táncsics egykori diákja, dr. Horváth Péter kapott a kutatómunkájának elismeréseként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.