- hirdetés -

Nem mindennapi elhatározásra jutott a nyolc éves orosházi kislány. Csete Anna egy alapítványnak ajánlotta fel levágott hosszú haját, amelyből később parókát készítenek.

– Édesanyám olvasott egy cikket erről a lehetőségről. Érzékenyen érintett, én is segíteni szerettem volna – mondta el Anna.

Az orosházi kislány több mint harminc centimétert vágatott le szép hosszú hajából, hogy azt gondosan becsomagolva postára adja a soltvadkerti Tündérkéz Jótékonysági Egyesületnek, az Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül pedig paróka készül a levágott copfból. A beteg gyermekeknek ez sokat jelent, magabiztosságot kölcsönöz, így bátrabban vethetik bele magukat a hétköznapokba a gyógyulás ideje alatt.

Édesanyjától, Szűcs Annamáriától megtudtuk, a Református iskola második osztályos kisdiákja nem először vett részt önként jótékonysági akcióban. Tavaly karácsonykor a kedvenc plüssállatát ajánlotta fel egy rászoruló gyermeknek.

Egy felajánlott tincsnek legalább harminc centiméternek kell lennie (Fotó: Bakos Viktória)

– Örömmel tettem eleget a különleges kérésnek. Mint tudjuk, a kislányoknak különösen fontos a frizurájuk, de Anna a segítségnyújtást tartotta szem előtt – mondta el Molnár Vivien, a SunCity Szolárium és Szépségszalon fodrásza.

A kis Annának a rövidebb hajviselet is megtetszett, de amennyiben újra lehetősége lesz hosszú tincseivel támogatni a nemes ügyet, ismét megtenné.

A nyisszantás pillanata (Fotó: Bakos Viktória)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.