- hirdetés -

Az író szerint tudatos életmóddal megkönnyíthetjük sorsunkat, akár betegségeket is elkerülhetünk.

Hering Zoltán József Lelki aikido című könyvét mutatta be barátja, Szegedi Papp Lajos közreműködésével február 21-én a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. A műben a szerző saját életéből merít, a második rész szakmai oldalról egy lélektani elemzést tartalmaz. A könyv fejezetei puzzle-ként kapcsolódnak egymáshoz. Egy-egy darab önmagában nem mutat sokat, de amint azokat az olvasó összeilleszti, rácsodálkozó, úgynevezett „Aha-élményben” lesz része.

– A Lelki aikido könyvemet azoknak ajánlom, akik tudatosan élnének, de még nem tudják, mi és miért történik velük. Úgy gondolják, hogy szerencsés, vagy szerencsétlen egymásra hatások miatt kerültek egy helyzetbe, holott ez mind törvényszerűség. Könyvemben több évtizedes mentálhigiénés tapasztalatomat foglaltam össze – mondta el Hering Zoltán József.

A szerző a könyvet azoknak ajánlja, akik tudatosan élnének, de még nem tudják, mi és miért történik velük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A mérnök, valamint mentálhigiénés szakember párhuzamba állította a tradicionális alapokra épülő harcművészetet a belső lelki küzdelemmel. Az aikido-ban nem az ellenfél elpusztítása a cél, hanem az energiájának megszelídítése. A lelkünkben dúló csatáknak, viharoknak sem az a célja, hogy elpusztítsuk önmagunkat, vagy másokat. Olykor tele vagyunk szorongással, vele együtt megjelenik az agresszió.

– A félelmet szeretném az emberekből feloldani, rávilágítani arra, hogy tudatos élettel meglehet könnyíteni a sorsunkat, rengeteg betegség is elkerülhető, mert a test és a lélek együtt jár. Amennyiben csak a testemmel foglalkozok, az olyan, mintha egy lábon állnék. Csak akkor tudok stabilitást vinni az életembe, hogyha a lelkemmel és a testemmel is ugyanannyit foglalkozok – tette hozzá Hering Zoltán.

A szerző zárásként kitért rá, a leírt módszerek segítségül hívhatók a magunkra találás útján. Hasznára válhat laikus olvasónak, szakembernek egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.