- hirdetés -

A farsangi mulatság az osztályközösségeket is összekovácsolta a rákóczitelepi és a Vörösmarty iskolában.

A télűzést a településrész utcáin kezdték a rákóczitelepi iskolások. Kiabálva, kereplőzve, síppal-dobbal hangoskodva vitték végig az előző napok során elkészített kiszebábut, mely végül – a hagyományoknak megfelelően – a máglyán végezte.

Elűzték a telet (Fotó: R.T.)

Ezt követően a jókedv, a móka és a vigalom vette át a terepet. Az osztályok műsora a legkisebbek kannibál-táncával kezdődött, majd a harmadikosok Emoji-figurái mutatták be a hangulatok és érzések teljes tárházát. A továbbiakban a felsőbb évesek produkcióival folytatódott a mulatás, majd az egyéni jelmezesek felvonulása következett.

A huszonöt maskarás közül a Papírmodell kapta a legtöbb szavazatot, a CocaCola-lány a 2., a Karate Kölyök pedig a 3. helyen végzett. Tombolahúzással ért véget a délutáni program.

A Vörösmarty székhelyintézményben szintén sikerrel jártak a kisdiákok. Jó hangulatban űzték el a telet.

Bohócok, kalózok, szuperhősök és hercegnők mulattak pénteken délután a Vörösmartyban. A harmadikos osztályok sokat készültek, hogy zenés-táncos műsoraikkal vidám perceket szerezzenek társaiknak a tornateremben.

Vidám maszkabál volt a Vörösmartyban (Fotó: K.K.)

– Alsósainknak táncmulatság, jelmezbemutató szerepelt a programban, míg a felsősöknek diszkó és egyéb játékos feladatok. A szeles idő végett a már hagyománnyá vált kiszebáb-égetést egy későbbi időpontban pótoljuk – mondta el lapunknak Tompáné Barabás Edit pedagógus.

A harmadikos osztályok táncoltak, sőt, egy vándorcirkusz is megmutatta egyedi attrakcióját. Az intézményben jelmezversenyt is tartottak. A gyermekek a farsangi délutánon kikapcsolódtak, a szülők pedig ezáltal bekapcsolódtak az iskolai programba, kreativitásukkal járultak hozzá az ötletesebbnél ötletesebb maskarák elkészítéséhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.