- hirdetés -

Az orosházi Huszárok és a Közkincs csapatai voltak a legjobb a Békés Megyei Önkormányzat vetélkedőjén. Az Eötvös iskola és a Táncsics gimnázium diákjairól kiderült, otthon vannak a hungarikumok világában.

A Békés megyei értékek illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett általános iskolák felső tagozatos továbbá középiskolások négyfős csapatai részére, három fordulóban.

A Petőfi Művelődési Központban szervezett vetélkedőn az általános iskolai korosztályban az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda „Huszárok” elnevezésű csapata nyerte. A középiskolás korosztályban az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium „Közkincs” nevű csapata lett a legjobb.

A vetélkedő résztvevőit Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte (Fotó: Zentai Péter)

A fiataloknak hat feladatot kellett megoldaniuk, melyek lexikális tudásra és gyakorlati elemekre épültek. Verset írtak egy megyei értékről, kiraktak egy értéket, hungarikumot ábrázoló képet, a legkedveltebb pedig a témakörhöz kapcsolódó feladványokat tartalmazó activity volt.

A járások legjobban teljesítő csapatai részvételével szervezik meg a megyei döntőt szintén két korosztályban március 13-án.

A vetélkedő célja, hogy a fiatalok még jobban megismerkedjenek a hungarikumokkal, érezzék annak fontosságát, emellett elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének értékeivel kapcsolatban.

A győztes orosházi csapatok

Az Eötvös iskola versenyzői: Balogh Bence, Madarász Milán, Németh Gergő, Radics Gábor, felkészítő pedagógusuk Schmidt Jenőné (Fotó: Zentai Péter)
A Táncsics gimnázium versenyzői: Seres Adél, Horváth Barbara, Csáki Dominik, Nagy Petra, a felkészítő pedagógus Seres Erzsébet (Fotó: Zentai Péter)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.