- hirdetés -

Az országos döntő volt a tét Vésztőn, a Fekvenyomó Diákolimpia kelet-magyarországi elődöntőjében. A Táncsics gimnázium tanulói mindannyian sikeresen szerepeltek a megmérettetésen, remek egyéni teljesítményük mellett ráadásul a csapatversenyben is megszerezték a második helyet.

Vésztő városa adott otthont február 16-án a Fekvenyomó Diákolimpia kelet-magyarországi elődöntőjének. Az országos döntőbe súlycsoportonként nyolc versenyző juthatott be.

A IV. korcsoportban szereplő Mészáros Fanni egy ezüstéremnek örülhetett, amit 32,5 kilogrammos teljesítményével ért el. Az V. korcsoportban a Táncsics Gimnázium másik három versenyzője is elindult, közülük Nagy Boglárka népes, erős mezőnyben ért el negyedik helyezést kategóriájában, míg Felder Blanka aranyéremmel zárt súlycsoportjában 30 kilogrammos teljesítménnyel. Rajos Vivien szintén ebben a korcsoportban a 72 kilogrammos súlykategóriában 50 kilogrammot teljesített, amivel szintén aranyéremnek örülhetett.
– Örülök az eredménynek, de teljesen nem vagyok elégedett, hiszen az utolsó gyakorlatom sajnos nem sikerült. Köszönettel tartozunk Szabó Ágnes, Pásztor István és Musztafa Imre segítségéért és támogatásáért. Az országos döntőben így sokkal nagyobb lelkesedést várok magamtól – értékelt Rajos Vivien.

Előkelő helyeken végeztek a Táncsics Gimnázium versenyzői (Fotó: iskola)

A Táncsics ötödik versenyzőjeként Musztafa Vanessza a VI. korcsoportban volt érdekelt, ahol az 52 kilogrammosok között egy 30 kilós nyomással ő is bajnokként végzett. A fantasztikus egyéni teljesítményeknek köszönhetően a gimnázium a csapatversenyben is érdekelt volt a végelszámolásnál, ahol 28 ponttal a második helyen zártak, mindössze eggyel elmaradva a győztestől.

Rajos Vivien és Nagy Boglárka az Orosházi Toldi SE versenyzőjeként is gyakran ér el sikereket, eredményeiknek köszönhetően a korosztályos válogatottakba is meghívást kaptak, tavasszal Csehországban vesznek részt Európa-bajnokságon. Rajos Vivien 2017 óta foglalkozik erőemeléssel, először egy fekvenyomó magyar bajnokságon indult, ahol az ifjúsági mezőny küzdelmeit megnyerte, a junior mezőnyben harmadik lett, a felnőttek közt negyedik. Az erős kezdést hasonló folytatás követte.

– Szerencsére nem zárja ki egymást, hogy egyszerre több korcsoport küzdelmein el tudjak indulni. Tavaly az Orosházán rendezett magyar bajnokságon sikerült megnyernem a súlycsoportom ifjúsági és junior bajnoki küzdelmeit is. Beleden, a fekvenyomó magyar bajnokságon ezt szerencsére sikerült megismételnem – mesélte.

A sportággal kapcsolatban tehát hosszú távon vannak tervei és a korosztályos Európa-bajnokságon is szeretne minél jobb eredményt elérni.
– Biztos nagyon erős lesz a nemzetközi mezőny, de sokat várok magamtól, nagyon jó lenne éremmel zárni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.