- hirdetés -

Élete a kézilabda a fiatal orosházi sportolónak, aki január óta a másodosztályú női klub felnőtt együttesével készül a szezonra. Szöllősi Dorka az ifjúsági csapat meghatározó tagja, a felnőttek között is erre törekszik.

A 19 éves fiatal kézilabdázó 13 évvel ezelőtt, 2006-ban látogatott el először az orosházi sportcsarnokba. Dorka végigjárta az Orosházi NKC korosztályos együtteseit, majd 2014-ben a távozás mellett döntött. Előbb a Szeged KKSE, majd az NB I-es Békéscsabai ENKSE utánpótlásában folytatta. Két év kitérő után, tavaly nyár óta újra az orosházi klubot erősíti.

– Hálás vagyok a vezetőségnek és az edzőmnek, hogy vissza térhettem az ifi csapatba. Kicsit izgultam az első edzés előtt, vajon hogyan fogadnak majd, de nem volt semmi gond. Az edzőnk, Feri és a csapattársak is úgy fogadtak, mintha el se mentem volna – emlékezett vissza.

Elmondta, rengeteg bizonyítási vágy van benne. Az egész őszi szezonban keményen dolgoztak a lányokkal. A nyáron komoly célt tűztek ki magunk elé, a bajnoki címre hajtanak. A munkának eredménye is van, jelenleg a második helyen állnak, tehát továbbra is minden esélyük megvan az aranyéremre. Ebben nagy szerepe van Dorkának is, hiszen 45 góllal jelenleg a házi góllövőlista második helyét foglalja el. Teljesítményének köszönhetően döntött úgy a vezetőség és a szakmai stáb, hogy felkerülhet a felnőtt együtteshez.

Dorka (kékben) edzőmeccsen már pályára lépett, azon dolgozik, hogy bajnokin is lehetőséget kapjon
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon örültem a lehetőségnek. Sok munka vár még rám. Az edzések sokkal gyorsabbak és intenzívebbek, ezért igyekszem felvenni a ritmust. A beilleszkedéssel nem volt baj. Jól érzem magam a lányokkal, hiszen egy fiatal, lelkes csapatot alkotunk – fogalmazott.

Dorka határozott célokat tűzött ki maga elé. Mint elmesélte tisztában van képességeivel és korlátaival, de minden edzésen azon dolgozik, hogy ezeket legyőzze és fejlődjön Az ifjúsági csapat után az orosházi felnőtt együttesben is meghatározó szereplővé válna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.