- hirdetés -

A Nemzeti Versenysport Szövetség legjobbja lett Szabó Ágnes erőemelő, az Orosházi Toldi SE versenyzője.

Megtartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét az 53 jelentős sportági szövetség alkotta Nemzeti Versenysport Szövetség /NVESZ/ (a nem olimpiai sportágak szövetsége).

Az Év Sportolója díjra a szövetségek a világ-, vagy Európa bajnokságon dobogós helyezést elért sportolóikat/csapataikat jelölhették, melyeket az NVESZ Elnöksége hagyott jóvá. 2018-ban nyújtott teljesítményeik alapján 36 sportági szövetség 49 kiválósága kapott elismerést.

Ezen kitüntetésben részesült egyedüli erőemelőként az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes. Csisztu Zsuzsa, a díjátadó ünnepség műsorvezetője konferálta fel Szabó Ágnest, és elmondta, hogy 2018-as évben kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen Világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert, ezen felül őt választották meg a sportági szakszövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség, az Év Sportolójának.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke és Sárfalvi Péter, a Sportért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára nyújtotta át Szabó Ágnesnek az elismerő díjat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.