- hirdetés -

Három Orosházi Kórházi osztály is megkapta a családbarát minősítést. Tavaly még csak egynek sikerült, most mindhárom induló befutó lett, így pályázhatnak a Családbarát Kórház Díjra is.

Tavaly az Orosházi Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztálya megkapta a “Családbarát Kórházi Osztály 2018” minősítést, ráadásul az idei kiírásban sikerült újrázniuk. Mellettük a Csecsemő- és Gyermekosztály, valamint a Fül- Orr- Gégészeti Részleg is befutó lett, így ők is kiérdemelték a “Családbarát Kórházi Osztály 2019” címet.

Három osztály is kiérdemelte a családbarát címet (Fotó: Melega Krisztián)

Azzal pedig, hogy az intézményből három osztály is családbarát lett, jogosulttá váltak arra, hogy megpályázzák a Családbarát Kórház Díjat. Ezt természetesen meg is teszik, áprilisban pedig kiderül, sikerül-e ezt a megtisztelő elismerést megkapniuk.

A Családbarát Kórházi Osztály pályázatot 2018-ban írták ki első alkalommal, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közösen indított el azért, hogy a magyar egészségügyben már jelenleg is jól működő ember- és családbarát jó gyakorlatokat bemutassa, példákat állítson és a szemlélet terjedését a betegek és az egészségügyben dolgozók érdekében elősegítse.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.