- hirdetés -

Tavaszi útjavítások helyszíneit járta be Dávid Zoltán polgármester és Fejes Róbertné alpolgármester, február ötödikén. Elsősorban a lakosok igényire és jelzéseire alapoztak, így tavasszal megújulhat többek között a Téglagyári út is. 

A tavaly év végi közmeghallgatáson szóba került már a probléma, miszerint Orosháza néhány utcája járhatatlanná vált. Gulyás Nóra a Téglagyári út egyik lakója is élt a bejelentéssel a városvezetésnél. Elmondta, szeretné, ha az út és a járda minősége jobb lenne, hiszen nehezen megközelíthetőek a házak, gépjárművel, illetve gyalog is.

A télen megrongálódott, járhatatlan földutak javítására többször is nyújtott már be pályázatot az önkormányzat, de eddig nem járt sikerrel. A szükséges javításokat saját forrásból fedezik majd. Dávid Zoltán, polgármester kiemelte, a jövőben is minden pályázati lehetőséget megragadnak.

– Elsősorban olyan földutakat tekintettünk meg, ahonnan a lakosság részéről jelzés érkezett. A bejáráson egy szakember is részt vett, aki a lehetőségekről adott tájékoztatást. Amint lehet, ezeken az utakon megtesszük a szükséges lépéseket, hogy ismét járhatóak legyenek – fogalmazott Dávid Zoltán.

Hozzátette: nagyon fontos, hogy a földutakat megfelelően karbantartsák hiszen szükséges, hogy az ott lakók saját járművel behajthassanak, illetve baj esetén a mentők számára is megoldott legyen a bejutás

Tavasszal elindulhatnak a munkálatok (Fotó: GB)

Fejes Róbertné alpolgármester elmondta, Újosztáson sajnos nagyon sok olyan út van még, amely járhatatlanná vált. Ezt orvosolnák a tavasz beköszöntével, hogy ismét biztonságosan lehessen közlekedni rajtuk.
– Nagy igény van rá, hiszen olyan idős emberek laknak itt, akik kerekesszékbe kényszerültek, így házon kívül nehezen közlekednek. Emellett, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk Újosztásra hozni minden olyan fejlesztést, amely az ott élők kényelmét biztosítja, legyen az járdaépítés vagy a megfelelő közvilágítás kialakítása. A gázhálózat kiépítése is elindult, amely szintén a lakosok igényeire alapozva valósul meg – tájékoztatott Fejes Róbertné.

Gombkötő Sándor, az útépítéssel foglalkozó Oros-Grupp Kft. egyik tulajdonosa kiemelte, a földutakat leginkább tavasszal érdemes javítani.
– A téglagyári úton és a legtöbb földúton az a probléma, hogy a lehulló csapadékvíz nem tud elfolyni, így az pang az útpályában, továbbá a padka magasabban helyezkedik el, mint az útfelület. Ezen kell változtatni, hogy ismét jól járhatóvá váljon – sorolta Gombkötő Sándor.

A helyszíni bejárásokat követően, tavasszal elindulhatnak a munkálatok, melynek során több földutat is járhatóvá, komfortosabbá tesznek majd önkormányzati forrásból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.