Kettő – az orosházi – kislány

- hirdetés -

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott év sportolója és év embere szavazás díjait hétfőn délután Mezőkovácsházán, a Kalocsa Róza Művelődési Központban.

Az év Békés megyei legjobb sportolóit immáron negyvenkettedik, az év embereit tizenkettedik alkalommal köszönthettük. Kissé foghíjas volt a nézőtér, hisz több sportoló, verseny elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni. (A békéscsabai röplabda csapat pl. Nyíregyházán játszott este TV-s mérkőzést)

A Duma Színház tagjainak bemutatója után Pocsaji Richárd, a napilap főszerkesztője és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte a sportolókat, edzőket, sportvezetőket és a megjelenteket. Mindketten hangsúlyozták, mennyire fontos, hogy a kiemelkedő teljesítményeket szűkebb pátriánkban, megyei szinten is elismerjük, hisz egy-egy nagyszerű eredmény mögött évek, évtizedek kemény és kitartó munkája áll.

A díjazottak:

Szabó Ági a díj mellett egy értékes festménnyel is gazdagabb lett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Női egyéni sportolók: 1. Márton Anita atléta, 2. Szabó Ágnes erőemelő, 3. Molcsányi Rita röplabdázó.

Férfi Egyéni sportolók:

1. Balog Nátán erőemelő, 2. Opauszki Dávid kick boxos, 3. Koós Benedek kajakos

Csapatok: 1. Swietelsky Békéscsabai RSE 2. Hed Land Mezőberényi SE asztalitenisz csapata, 3. Marvel Team SE Vésztő férfi csapata.

Az év edzője: 1. Eperjesi László atlétika, 2. Kormos Mihály röplabda, 3. Nyerges Attila kajak-kenu.

Szél Anna az idei világversenyekről is szeretne két érmet elhozni(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Utánpótlás versenyzők: 1. Szél Anna birózó, 2. Apáti Bence atléta.

A már többszörösen díjazott Szabó Ágnes, érdeklődésünkre elmondta, hogy majd minden esztendőben a második helyen végez a szavazáson Márton Anita súlylökő mögött, de nem bánja, így is nagyon örül, hogy a szakma ilyen formában is elismeri teljesítményét.

Szél Anna sem először nyerte el ezt az elismerést.

– Iszonyatosan jó érzés, hogy nem csak országosan lettem elismerve, hanem itthon Békés megyében is és újra megkaphattam ezt az értékes díjat. A tavalyi két világversenyen szerzett érem után idén is szeretnék szerezni legalább kettőt. Így korcsoport váltás után az sem tragédia, ha nem arany lesz, a növekvő népszerűséggel pedig lassan majd megtanulok mit kezdeni – tette hozzá mosolyogva.

Az Év Embere díj átadása előtt dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a 2020-as díjátadó jövendő házigazdája képviseletében lépett a mikrofonhoz. Elsőként ő is a sportolókat köszöntötte. Kiemelte – Nem sok ilyen megye van, aki ennyi kiválóságot adott a magyar sportnak, akik munkájukkal, kitartásukkal, szorgalmukkal példát adnak mindannyiunk számára.

Az Év Embere szavazás győztese, idén Bonyai Sándor lett, aki évek óta gyűjt rendszeresen adományokat a Kárpátaljai nehéz sorsú családoknak, gyermekeknek.

Az ünnepélyes díjátadó a sportolók és a meghívott vendégek számára rendezett állófogadással ért véget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.