Városunkból megy a segítség Ötvöskónyiba

- hirdetés -

A januári Ötvöskónyiban történt életveszélyes kutyatámadás indította meg az események sorát, melynek végkifejleteként hamarosan indul Orosházáról az adományokkal megrakott teherautó a Somogy megyei községbe.

Az orosházi Halmai Endréné, Éva a Facebookon olvasta a tragikus esetet, melyben a húgát védő fiú vált a három kutya áldozatává. Az életveszélyes állapotban kórházba szállított gyermek csak az egyik volt a nehéz helyzetű családot sújtó bajok közül. Éva a közösségi oldalon megosztotta, hogy ő bizony nem tud e mellet szó nélkül elmenni és segít. Legnagyobb meglepetésére az ismerősöktől és az ismerősök ismerőseitől már aznap egy sereg felajánlás érkezett az oldalára.

A húgát védő fiúra még sok műtét vár. Az ő képét mutatja a nagymama. (Fotó: Fuszek Gábor)

-Egyszer csak ott voltam a közepén, hogy ezt meg kell szervezni. Felhívott egy fiatalember, aki szintén vitt segítséget és elmondta, hogy a falu jegyzője szerint az érintet családnál még rosszabb helyzetűek is élnek ott, így kiterjesztettük a gyűjtést a falu rászorulóira is. Egy csoportot hoztam létre, mert az oldalam már „betelt”. Ezerszámra érkeztek a jelentkezések, amelyeket elkezdtem koordinálni. jelentkezett a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületétől az elnök, Benedek Szilvi, hogy ők is gyűjtenek és szívesen segítenek.

Fuvar, de hogyan?

A sok összegyűlt adomány számára találtak a sok felajánlás részére egy ideiglenes tárolóhelyet. Éva még soha sem csinált ilyet, de most nekifogott szállítmányozót keresni. Sofőr már volt, mikor jelentkezett az egyik pénzintézet, hogy ők vállalják a fuvarköltséget.

-Nagyon örültem, de másnap még inkább. Ekkor ugyanis felhívott egy orosházi szállítmányozó cég, hogy ők elvállalják a fuvart. Sofőröstől, autóstól, fuvardíjastól, a-tól, z-ig – felajánlásképpen. Felhívtam a pénzintézetet, akik beleegyeztek, hogy az előző nap felajánlott fuvar költséget szükséges dolgok vásárlására fordítsuk. Rengeteg mindenünk van. TV-k, mikrosütő, játékok, tűzhely, élelmiszerek, ruhaneműk. Pénteken, február 8-án indulhat a teherautó – meséli büszkén Éva.

Tartós élelem még kellene

A rengeteg személyesen behozott, postán érkezett, vásárolt dolog mellett, viszonylag kevés élelmiszer gyűlt össze. Péntek délig – ha valaki szeretne és tud segíteni – még várják az elsősorban tartós élelmiszereket (liszt, cukor, rizs, kakaó, bébiétel, stb.) tartalmazó felajánlásokat a Széchenyi-tér 3 sz. alá.

A sokat áldott-szidott közösségi oldalt tehát most nagyon nemes cél szolgálatába állították. A teherautó pénteki megrakodásáról és útjáról természetesen beszámolunk az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.