- hirdetés -

Áttért a szemközti sávba, majd nekiütközött egy másik autónak Gyulán egy személygépkocsi. A balesetet okozó járművet egy dunaújvárosi nő vezette, aki bódult állapotban volt. A rendőrség befejezte az ügy kivizsgálását.

A baleset még 2018. május 20-án, 14 óra 30 perc körül történt Gyulán, a Szent István úton. A balesetet okozó jármű áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol érintőlegesen nekiütközött egy másik autónak, belecsúszott az árokba, majd nekicsapódott az út mellett lévő bokroknak is.

Felmerült a gyanúja, hogy a nő, aki a balesetet okozta, bódult állapotban vezetett. A rendőrség ezért igazságügyi szakértőt rendelt ki, a vizsgálat pedig igazolta, hogy a 25 éves dunaújvárosi nő tiltott szer hatása alatt ült be a volán mögé.

Bódult állapotban vezette járművét a balesetet okozó sofőr (Fotó: BMRFK)

A nő azt elismerte, hogy a baleset napján ugyan nem, de az azt megelőző napokban fogyasztott bódító hatású szert. Emellett a baleset előtt közvetlenül az autójában ülő vizespalackért nyúlt, ami az autó jobb első ülése előtt volt, a padlón. Így nem az útra nézett és azt sem érezte, hogy áttért volna a szemközti sávba, ahol végül nekiütközött a másik autónak.

A Gyulai Rendőrkapitányság bódult állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja a sofőrt. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, az ügy iratait 2019. január 31-én adták át az ügyészségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.