- hirdetés -

Évértékelő közgyűlést tartott január 19-én a Magyar Kick-box Szövetség, ahol a sportág formagyakorlati versenyeiért felelős orosházi mester, Puravecz Péter is megosztotta tapasztalatait. A formagyakorlat szakágban Orosháza is rangos megmérettetésnek ad majd otthont június 29-én.

Január 19-én a 2018-as évet értékelve és a 2019-es versenyszezont nyitva értekezett a Magyar Kick-box Szövetség. A klubok megjelent képviselői meghallgatták Galambos Péter szövetségi elnök tájékoztatóját, majd a szövetségi edzők, Király István, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Katona Attila, Juhász Gábor és az orosházi Contact K.T.H.E. vezetőedzője Puravecz Péter elemezték a maribori és pozsonyi felnőtt Európa-bajnokság és a jesolo-i utánpótlás világbajnokság tapasztalatait.

Puravecz Péter nemrég, versenyzői pályafutása befejezésével egy időben kapta meg új, rangos feladatát, mely a sportág formagyakorlati elemeinek, versenyeinek összefogása. Ez a versenytípus még csak mostanában nyer egyre nagyobb teret Magyarországon, ezért a jelenlévők figyelemmel hallgatták részletes beszámolóját. Az orosházi mester nemrég az Egyesült Államokban járt, ahol a formagyakorlat nagymestereinek, az amerikai válogatott tagjainak az edzésmunkáját tanulmányozta.

Nemrég fejezte be versenyzői karrierjét, utolsó válogatott megmérettetését egy Európa-bajnoki bronzéremmel tette emlékezetessé. A közgyűlést követően ezért a szövetség elnöke a szintén Békés megyei Opauszki Dávid mellett Puravecz Péternek is ünnepélyes keretek közt adtak át elismerést a 2018-as versenyzői teljesítményéért.

Európa-bajnoki bronzéremmel zárta le versenyzői pályafutását Puravecz Péter (Fotó: egyesület)

A közgyűlést, mint mindig, ezúttal is az éves versenynaptár ismertetése zárta. Az idei évben két nagy kaliberű nemzetközi eseményt is a Magyar Kick-box Szövetség rendez. Elsőként május 16-tól 19-ig a Magyarországi Világkupát Budapesten, majd augusztus 23 és 31 között Győr ad majd otthont az utánpótlás Európa-bajnokságnak.

Békés megyében országos szempontból fontos versenyeket rendeznek idén, először március 23-án Békéscsabán rendezik meg a Kick-box Diákbajnokság országos döntőjét, valamint az egyetemi bajnokságot. Orosháza sem marad kick-box verseny nélkül, június 29-én ugyanis a Kick-box Formagyakorlat Országos Bajnokságot rendezi meg a szövetség városunkban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.