A tanuszoda építésének feltételeiről tárgyaltak

- hirdetés -

Ígéretet kapott a város arra, hogy a tanuszoda beruházást prioritásként kezeli a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Az önkormányzat ezzel elvégezte a rá eső feladatokat, a labda mostmár az állami szervek térfelén pattog.

Budapesten járt január 24-én Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán, alpolgármestere, Bojtor István és jegyzője, dr. Horváthné dr. Barta Edit. A városvezetők a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ingatlan Vagyonrendezési igazgatójával, dr. Zsigó Anikóval egyeztettek a tanuszoda beruházás aktuális kérdéseiről.

A megbeszélésen a beruházás indulásához szükséges építési telek- és tulajdonviszonyokról egyeztettek, valamint arról, hogy felgyorsítják a még szükséges telekegyesítéseket és telekcseréket.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ingatlan Vagyonrendezési igazgatójától, dr. Zsigó Anikótól az önkormányzat ígéretet kapott arra, hogy a tanuszoda beruházást prioritásként kezelik, és a vagyonkezelő eljár az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékes szerveinél a rendezési folyamat felgyorsítása érdekében.

– Az önkormányzat a rá eső feladatokat így elvégezte és reményeink szerint a szerződések megkötésére is hamarosan sor kerülhet. A területet így át tudjuk adni az állam, a beruházó részére és reméljük, belátható időn belül elkezdődhet a kivitelezés – nyilatkozta Orosháza alpolgármestere, Bojtor István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.