- hirdetés -

A kézilabda pálya az otthona az orosházi női ifjúsági csapat játékosának, Kovács Zitának. A sport tölti ki a mindennapjait, a jövőjét is ebben a világban képzeli el.

Zita 12 évesen ismerkedett meg a a kézilabdával. Azóta 133 alkalommal lépett pályára az OXXO Energy Orosházi NKC mezben, ez idő alatt összesen 439 gólt szerzett. Az ifjúsági együttes oszlopos tagja kapta idén az Orosházi Kézilabda Baráti Kör elismerését.
– Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam a nevem, nem számítottam rá, hogy én kapom a baráti kör elismerését. Örülök, hogy kívülről is látják, mennyit jelent nekem ez a sportág, a klub és a közösségünk – fogalmazott a fiatal kézilabdázó. Majd hozzátette, a pályán érzi igazán otthon magát.

Elmondta, szerencsés amiért ilyen jó csapat tagja lehet. Társaira, edzőjére mindig számíthat, ami könnyebbséget jelent a mindennapokban. Többek között ennek, de leginkább szorgalmának és tehetségének köszönhető, hogy teljesült egyik nagy álma is. Tavaly októberben, a Szentendre ellen bemutatkozott az NB I/B-s felnőtt együttesben.

– Amikor életem első felnőtt edzése után mondták, hogy a másnapi mérkőzésen pályára léphetek nagyon izgatott lettem. Úgy alakult, hogy játéklehetőséghez jutottam. Emlékszem az izgalom azonnal elmúlt, ahogy a pályára kerültem. Csak arra koncentráltam, amit az edzéseken tanultam. A lehető legjobb teljesítményre törekedtem – mesélte büszkén mosolyogva a 17 éves játékos.

Az ifjúsági gárdával remek évet produkálnak, hiszen jelenleg a tabella második helyén állnak. Komoly esélyesek a másodosztályú bajnoki címre. Jelenleg tanulmányai mellett, erre koncentrál leginkább, de később kipróbálná magát egy első osztályú csapatban is. Zita elmesélte, a kézilabdának köszönheti, hogy megtalálta célját: gyógytornász szeretne lenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.