- hirdetés -

Áramszünettel telt a délelőtt a Zombai utcán és környékén ma reggeltől. Sok helyen álltak le a kazánok, nincs fűtés és az elektromos vízmelegítők sem működnek.

A szolgáltatás szüneteltetéséről időben értesítették az érintett lakókat, ettől azonban még kellemetlen a fűtetlen lakásokban tartózkodni. Mint megtudtuk, az OrosCom Kft. Dózsa György utcai központjának elektromos fejlesztése érdekében egy nagy méretű földkábelt építenek be a Délvill Kft. szakemberei.

Ottjártunkkor (11:40) a kábel már a helyén volt, a beköthetőséget biztosító szerelési munkák voltak hátra. A szakemberek ígérték, hogy igyekeznek a munka befejezésével, hogy a DÉMÁSZ várhatóan az előre meghirdetett délután négy óra előtt elvégezhesse a visszakapcsolást.

Megkérdeztük az áramszolgáltatót, hogy pontosan mi történik, illetve, hogy ilyen – kikapcsolással együtt járó – munkát miért télre ütemeznek, de egyelőre még nem kaptunk választ.

Amint a válasz megérkezik, azonnal közöljük, addig pedig türelmet kérünk minden érintett lakótól.

Frissítés 15:51

Az NKM Kommunikációs Osztálya az alábbi választ adta:

Orosházán az érintett területen a mai napon ügyféligény alapján időszakos üzemszünetteljáró hálózatbővítést végeznek az NKM áramszolgáltatójának munkatársai. A Zombai utcát érintő munkálatok miatt a mai napon legfeljebb 16 óráig tarthat az áramszünet.

A tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról ügyfelek a www.nkmaram.hu oldalon az Online ügyfélszolgálat/ Tervezett áramszünetek menüpont alatt tájékozódhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.