- hirdetés -

Reggel óta folyamatos a havazás, korlátozottak a látási viszonyok. Figyeljünk magunkra és egymásra az utakon, tartsuk nagyobb követési távolságot.

Január 22-én egész nap havazásra számíthatunk, a hőmérséklet nulla és -4 Celsius fok között alakul. Az előrejelezések szerint a maximális széllökések 15 km/órásak lehetnek.

Tartós lesz a havazás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán segítséget nyújtanak azoknak, akik most indulnak egy téli síelős kiruccanásra. Magyarország sípályáinak hóadatai a következőképp alakulnak: Bánkúton 26 -29 cm, Eplényben 50-60 cm, Kékestetőn 25-38 cm, Mátraszentistvánon 45-75 cm, Sátoraljaújhelyen 30-40 cm, Visegrádon 20-50 cm.
Dobogókőn, a Nagy-Hideg-hegyen és Szilvásváradon nem üzemel a sípálya.

A téli időszakban kövessék a látni és látszani elvet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mindig tartsák be a közlekedési szabályokat. A téli időszakban válasszanak nagyobb követési távolságot, kövessék a látni és látszani elvet. Lakott területen kívül és korlátozott látási viszonyok között használják a tompított fényszórót. A leállósávot csak vészhelyzetben használják, ha fáradtak, álljanak meg pihenni. A biztonsági övet minden esetben kössék be. Fokozott figyelemmel közlekedjenek, vigyázzanak magukra és egymásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.