- hirdetés -

A havazás miatt Békés megyében is csúszóssá váltak az utak, ma 16 óráig tizenkét közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, óvatosan közlekedjenek! 

Békés megyében 2019. január 22-én 0 órától 16 óráig tizenkét közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Ezek közül öt baleset járt személyi sérüléssel. Doboz és Tarhos között egy személygépkocsi letért az útról és felborult. Az autó vezetője könnyebben megsérült. Szintén könnyű sérülést szenvedett az a személygépkocsi-vezető, aki a 44-es számú főúton, Békésszentandrás és Öcsöd között csúszott árokba a kocsijával. Kétegyháza és Medgyesegyháza között is árokba csúszott egy személyautó, ebben a balesetben a jármű utasa sérült meg könnyebben. Kamut és Murony között két személygépkocsi ütközött össze, hárman könnyebben megsérültek. Gyulán egy kerékpárral közlekedő nő esett el és sérült meg súlyosan.

Hét helyszínen anyagi kárral járó balesetnél intézkedtek a rendőrök. Egy esetben a követési távolság helytelen megválasztása miatt egy személygépkocsi nekiütközött egy másiknak. További hat esetben pedig járművek megcsúsztak, lesodródtak az útról és az út melletti árokban álltak meg.

Nagyszénáson három autó ütközött össze a délutáni órákban. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A helyszínelés idején rendőri irányítás mellett haladt a forgalom az Orosházi út és Hársfa köz kereszteződésében.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, óvatosan közlekedjenek! Ha az út havas, jeges, vizes, ne az adott útszakaszon megengedett sebességgel hajtsanak, hanem inkább lassabban! Kerüljék a hirtelen fékezést, irányváltoztatást! Tartsanak nagyobb követési távolságot és figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra is!

Figyeljék a híradásokat, az időjárás előrejelzést, az utak állapotáról szóló közleményeket! Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint január 23-án is havazásra kell számítani Békés megyében. Ha hosszabb utat terveznek, elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a többi megyére vonatkozó időjárási adatokról is – írja a police.hu.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.