- hirdetés -

A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől. A sebességen kívül jobban szem előtt kell tartani a követési távolságot, és a gyalogos-átkelőhelyek környékén sem árt a fokozott óvatosság.

A rendőrség felhívásából kiderül, hogy a csapadékos időjárás miatt a gépkocsivezetőknek közlekedéskor tekintettel kell lenniük a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, amelyek a szokásosnál is jóval óvatosabb vezetést kívánnak meg. A járművek sebességét érdemes úgy mérsékelni, hogy biztonságosan tudjanak haladni, és ha megcsúszik az autó, akkor is korrigálni tudják a mozgását.

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. Emellett a havas, jeges, nedves úton javasolt nagyobb követési távolságot tartani, amely a sebességtől függően akár a normál különbség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadás csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért a rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben. De arra is figyelmeztetnek, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.