- hirdetés -

A vörösmartys Bárdos Balázs harmadik helyezett lett a Löwenzahn országos német nyelvi levelezős versenyen.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7.c osztályos tanulója iskolájában vehette át az országos elismerést és tárgyjutalmat a versenyt szervező MMP Kiadó munkatársától, Csizmadia Jánostól.

– A Löwenzahn egy országos, többfordulós írásbeli német verseny a 3-12. évfolyamos diákoknak. Az A2 kategóriában indultam, melyben a 7-10. évfolyamosok versenyeztek, mintegy 250-en. A két forduló után hibátlanul teljesítő versenyzők egy újabb fordulóban döntötték el a végső sorrendet. Ebben egy prezentációt kellett készítenem egy képzeletbeli svájci családi utazásunkról. Ezt szerettem a legjobban, mivel informatikai ismereteimet is felhasználhattam a feladat során – emlékezett vissza a közelmúlt eseményeire Bárdos Balázs, hozzátéve, ezúton is szeretne köszönetet mondani Jankóné Lövei Erika és dr. Lehoczkyné Imre Gyöngyi tanárnőknek a felkészítésért.

Az orosházi diák hosszútávú tervei között szerepel a német középfokú nyelvvizsga megszerzése.  Elárulta, hogy a német nyelven kívül matematikával és informatikával is szívesen foglalkozik, ezért valószínűleg műszaki pályát választ majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.