Búcsúzhat a kék-sárga nyomtatvány?

- hirdetés -

Egy hét alatt kategóriájában Magyarország legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) január 8-án elindított digitális kárbejelentője.

Mind az androidos, mind pedig az iOS platformon napok alatt a legnépszerűbb magyarországi alkalmazássá vált a múlt héten elindított digitális kárbejelentő, amelyet egy hét alatt több mint 62 ezren töltöttek le. Néhányan sajnos már használni is kényszerültek: a biztosítókhoz közel ötven, balesethez kötődő kárbejelentés érkezett ezen a csatornán. Az egyik társaság közleményben jelezte, hogy az egyik, kisebb koccanáshoz kapcsolódó ügyet 24 órán belül sikerült rendezni, a kártérítés összege az ügyfél számlájára került.

A biztosítási szakma örömmel fogadta az ügyfelek számára megnyílt új lehetőséget. Rajki Zoltán az egyik nagy biztosítótársaság orosházi kirendeltségének vezetője is ebben a szellemben fogalmazott.

-Mindig örülök, ha az ügyfelek számára előnyös változások történnek, hisz számunkra fontos az ő elégedettségük. Ha az új aplikáció segítségével hamarabb lezajlanak a kárügyek, az az ügyfeleknek és nekünk is jó. E mellett a több évtizedes tapasztalat azt mondatja velem, hogy a kék-sárga kárbejelentő még sokáig nem fog kimenni a divatból – teszi hozzá a szakember.

A papíralapú, kék-sárga nyomtatványt továbbra is mindenki szabadon választhatja a balesetek bejelentéséhez. Az E-kárbejelentő alkalmazás segítségével azonban a káresemény jóval egyszerűbben és gyorsabban bejelenthető, az elküldést követően a biztosítók azonnal megkezdhetik az ügyintézést. Ám azokban az esetekben, amelyekben az E-kárbejelentő alkalmazás valamilyen okból nem használható – pl. külföldi vagy biztosítatlan gépjármű esetén – a hagyományos papír alapú kék-sárga nyomtatványra lesz szükség.

A MABISZ digitális kárbejelentője az ekar.hu oldalról tölthető le. Figyeljünk oda, hogy az alkalmazás áruházak kínálatából ezt az applikációt töltsük le, mert csak ezzel a bejelentővel vannak összehangolva a magyarországi biztosítók informatikai rendszerei. Keresésnél a kulcsszó: e-kárbejelentő. Az alkalmazás jelenleg két, Magyarországon biztosított gépjárművet érintő káresemény bejelentésére használható. Többes baleset esetén párosával lehet kitölteni.

Reméljük hogy a MABISZ által bevezetett új szolgáltatásra és a régi kék-sárga kárbejelentőre is minél kevesebb autósnak lesz szüksége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.