- hirdetés -

Országszerte elindult a középiskolák idén végzős tanulóinak a szalagavató ünnepségek időszaka. Utánajártunk, hogy a három orosházi középiskola esetében idén mikor érkezik el a végzősöknek a nagy nap.

Az ember életének egyik meghatározó momentuma a szalagavató. Nincs ez másként idén sem, az orosházi középiskolák idén utolsóéves diákjai hetek óta készülnek a nagy napra, hogy megkaphassák a nagykorúságot, de egyben még az iskolához való kötődést is szimbolizáló szalagot.

Idén is a Székács-iskolában kezdik az ünnepségek sorát (Archív fotó: Rajki Judit)

Az orosházi középiskolák közül a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Székács József Evangélikus Iskola nyitja a szalagavatók sorát. Az intézmény két végzős osztályának tanulói ezúttal február 2-án, 17 órai kezdettel állhatnak szüleik, barátaik és tanáraik elé az iskola dísztermében. A Székács-iskola történetében tizenhatodik alkalommal rendeznek szalagavató bált.

A Kossuth Lajos Szakképző Iskola tanulói február 8-án kapják meg szalagjukat (Archív fotó: Rajki Judit)

Ezután A GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium végzőseinek szalagavatójával folytatódik az ünnepségek sora. Szokott helyszínükön, a Petőfi Művelődési Központ színháztermében ezúttal is két időpontban, február 8-án, 16 és 18 órakor kapják meg szalagjukat az iskola tanulói.

A Táncsics Gimnázium ünnepségét ezúttal is az Eötvös-csarnokban rendezik (Archív fotó: Rajki Judit)

Az idei év szalagavatóinak sorát ezúttal is a Táncsics Mihály Gimnázium hat idén ballagó osztályának a köszöntése zárja, akik az intézmény nyolcvanhatodik generációjaként kapják meg az összetartozás és egyben az elválás jelképét. Ünnepségükre a Kossuth-iskola szalagavatóját követően egy nappal, február 9-én kerül sor, 16 órától, a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.