- hirdetés -

Az Orosháza Úszó Egyesület berkeiben Duszka-Selmeczi Edit és Schmidt Jenő edző iránymutatása mellett nyolcvankettő sportoló pallérozódott az elmúlt esztendőben. Többen közülük az országos mezőnyben is letették névjegyüket.

Schmidt Jenő edzőtől megtudtuk, az egyesület sportolói mellett az egyre népszerűbb Ússz a Nyáron Programban harminchat kondicionáló úszó is bekapcsolódott az edzésmunkába.

– Feltételeink figyelembevétele mellett 2018-ra célkitűzésünk volt, hogy megtartsuk utánpótlásbázisunkat, versenyzőinknél javítsunk a minősítési szinteken. Törekvéseinket változatlanul a csoportos óvodai és egyéb úszásoktatások megszervezésével, úszásban jártas gyermekek toborzásával igyekeztünk elérni, kiszélesítettük a kondicionáló úszók csoportját. Igyekeztünk minél több versenylehetőséget biztosítani a motiváltság fenntartása érdekében – foglalta össze az óév célkitűzéseit Schmidt Jenő.

Eredményes évzárás

A Cápa Bajnokságon Bogár Viktória 400 m gyorson bronzérmet szerzett. A Vidékbajnokságon Papp Vivien 200 m mellúszásban 6., Antal András 1500 m gyorson 9. lett.

Teljesítménye és az évben elért eredményei alapján Bogár Viktóriát beválasztották a „Jövő Bajnokai” program Dél-alföldi régió válogatott versenyzői közé.

A MUSZ Aranyjelvényes program szintjeit kilenc versenyzőnk teljesítette: Antal András öt, Torda György négy, Papp Vivien kettő, Bogár Viktória hét, Furák-Szabovik Tessza kettő, Asztalos Jázmin kettő, Albert-Sárközi Barnabás egy, Szkaliczki-Gyenge Péter egy, Dávid Olivér három versenyszámban.

Az egyesület hat kezdő úszó bekapcsolásával tudta növelni versenyzői létszámát. Az OÚE tagjai közül tíz úszót jelölt szakmai minimum vizsgára. Asztalos Jázmin, Dávid Olivér, Poór Boglárka, Szkaliczki-Gyenge Péter, Tóth-Gáspár Boróka és Walki Dorina egy, Albert-Sárközi Barnabás kettő, Csizmadia Lea, Molnár Mira és Poór Tibor három úszásnemben sikeresen teljesítette a követelményeket.

Csobbannak a jövő bajnokai (archív fotó)

– Egyesületünk jelenleg hazai környezetben csak két-három hónapot tud edzést végezni, így egyre nagyobb erőfeszítés kell a versenyzőktől, a szülőktől, az edzőktől és a vezetőktől egyaránt, hogy felzárkózzunk a legjobbakhoz. A tanév nagy részében az úszóedzésekre Tótkomlósra kellett átutaznunk, az átmeneti időszakokban edzettünk Nagyszénáson is, illetve tornateremben. A fentiek miatt is várjuk a városi tanuszoda felépítését, átadását – összegzett Schmidt Jenő.

Több külföldi egyesülettel létesített kapcsolatot az OÚE, nemzetközi megmérettetéseken is szép eredményekkel zártak úszóink. Gyopárosfürdő ismét otthont adott a Nagy Sándor Úszó Emlékversenynek, továbbá a helyi egyesület a Városi DSB-al közösen megrendezte a Városi Úszó Diákolimpiát. A szakember zárásként elmondta, a jövőben is mindent megtesznek eredményeik megtartásáért, javításáért, az edzésfeltételek megteremtéséért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.