- hirdetés -

A Szikhát Kutyamenhelynek adományozott mintegy 25-30 kilogramm tápadományt január 11-én Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, hogy az ott élő kutyák is könnyebben vészelhessék át a téli időszakot.

Orosházán, a Szikhát Kutyamenhelyen mindig elkél a segítség. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere ezért január 11-én egy nagyobb mennyiségű tápadománnyal járult hozzá, hogy könnyebben vészelhesse át a telet a menhely kétszáznál is több négylábú lakója.

A polgármester elmondása szerint fontos, hogy mindenki gondoskodjon az őket körülvevő állatokról, akik ezekben a napokban sokkal nagyobb kihívásoknak vannak kitéve.
– Mindenképpen figyelni kell rájuk, főleg most a szilveszter utáni időszakban, amikor többen kóborolnak el közülük. Én sem szeretném, hogy megfeledkezzenek róluk, fontos, hogy ne éhezzenek vagy fázzanak, hiszen egy jól táplált kutya sokkal jobban tud alkalmazkodni a téli körülményekhez – tette hozzá Dávid Zoltán.

Fontos, hogy a téli időszakban is gondoskodjunk a hűséges négylábúakról (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A menhely dolgozói és természetesen a kutyák is nagy örömmel fogadták az adományt. Pusztai Ilona, a telep vezetője elmondta, szerencsére jól viselik az állatok a téli időjárást, az ólak is megfelelően be vannak szalmázva.
– Kicsit még könnyebb is nekik ilyenkor, mint nyáron. Nem számítottunk egyébként a látogatásra, de nagy örömünkre szolgált, amikor Dávid Zoltán jelezte a látogatási szándékát. A kutyák boldogok, ha jutalomfalatot kapnak, ha pedig a kutyák boldogok, mi is azok vagyunk – mesélte.

A kutyák jó kezekben vannak a Szikhát Kutyamenhelyen, sok gondoskodást és szeretetet kapva. A legjobb helyük azonban mégiscsak egy szerető családban lenne. Aki úgy gondolja, hogy egy négylábú kedvenccel lenne teljesebb az élete, a menhely lakói közül biztosan megtalálhatja társát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.