- hirdetés -

Idei első gyűlését tartotta a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasóköre január 9-én. A városi könyvtárban tartott találkozón József Attiláról, Kaffka Margitról és Váci Mihályról emlékeztek.

Három költő halálának évfordulójáról emlékeztek meg a nyugdíjas pedagógusok a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Jártó Róza, az olvasókör tagja elevenítette fel József Attila, Kaffka Margit és Váci Mihály életét, munkásságát.

József Attilához köthető korai szeretetéről is mesélt a megjelenteknek.
– Még kiskoromban ismerkedtem József Attila verseivel. A Mama című versét hatalmas odaadással szavaltam édesanyámnak, mert gyermekként azt gondoltam, hogy rólunk szól a költemény. Mikor megtudtam, hogy József Attila szegény és nehéz gyermekkort élt, annyira megsajnáltam, hogy a vacsorára kapott lángosomat megfeleztem vele – emlékezett vissza Jártó Róza, majd Latinovits Zoltán előadásában meghallgatták a költő Mama című versét.

Jártó Róza szenvedélyesen emlékezett vissza a magyar nemzet három kimagasló költőjéről (Fotó: Rosta Tibor)

A megemlékezések után az olvasókör éves terveit beszélték át a megjelentek. Csányiné Kádár Tündétől megtudtuk, ilyenkor a tagok is javaslatokat tesznek arra vonatkozóan, hogy milyen programokon vennének részt.

Hozzátette, a szokásos megemlékezések és könyvajánlások is alapját képezik az olvasókör idei összejöveteleinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.