- hirdetés -

Idei első találkozójukat tartották az angol nyelvű társalkodók a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban január 9-én. Céljuk, hogy fejlesszék nyelvtudásukat, mindezt közösségben, kötetlenül.

Játékos feladatokkal trenírozták magukat az angol társalgási klub idei első összejövetelén megjelent tagok.

Balogh Jenifer, a Jeducation nyelviskola alapítója elmondta, a havi egyórás összejövetel célja, hogy életkortól és nyelvi szinttől függetlenül bárki gyakorolhassa, használhassa és tanulhassa az angolt.
– Csak szóban kommunikálunk. Minden alkalommal próbálok valami pluszt csempészni a foglalkozásba, most emojikkal készültem. Ezen szimbólumok egy papíron egymás után sorakozva egy filmet mutatnak be, és mindenkinek ki kell találnia, hogy a saját papírján melyik film szerepel. Ha ez meg van, akkor annak a történetét angolul kell bemutatni a többieknek. Aki a legtöbbet kitalálja, az nyer – mesélte Balogh Jenifer.

Baráti hangulatban telnek az összejövetelek (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, a résztvevők jobban szeretnek csapatban dolgozni. A klub szeptemberi indulása óta eltelt időszak alapján a tapasztalatok azt mutatják, problémát okoz a nyelv használata, de csoportban leküzdik félelmeiket a klubtagok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.