- hirdetés -

Ha tűzoltókat lát a kórház területén ne ijedjen meg. Három csütörtöki napon tartja éves kötelező gyakorlatát az Orosházi Kórházban a tűzoltóság.

Az éves kötelező helyismereti gyakorlatait tartja az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya az Orosházi Kórházban. Három csütörtöki napon, január 10-én, 17-én és 24-én az éppen szolgálatban lévő szolgálati csoport érkezik a kórházba, hogy 9 órától 11 óráig bejárják az egész épületet.

A helyismereti gyakorlatok célja, hogy a tűzoltók pontosan ismerjék az épületetegyüttest, tudják, merre vannak a lépcsőházak, tűzcsapok, elektromos szekrények, a tűzzáró ajtók vagy éppen a menekülési útvonalak. Ezek a személyesen szerzett ismeretek és tapasztalatok jól jönnek, ha baj van.

Ezt bizonyította a 2018. április 16-ai eset is, amikor egy elektromos hiba miatt füst árasztotta el az SBO-t és több másik kórházi szárnyat. A tűzoltók azonnal tudták mi a teendő, mit hol találnak, így olajozottan és gyorsan ment a felderítés és a mentés, így személyi sérülés sem történt – olvasható a kórház közleményében.

Tehát ha a következő három csütörtökön tűzoltókkal találkoznak a kórházban, ne ijedjenek meg: a lánglovagok az önök érdekében gyakorlatoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.