- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárat többen is megkeresték már az ingyenes beiratkozással kapcsolatban. Az országban Orosházán vált először ingyenessé városi a könyvtár használata.

Még csak két nap telt el az idei első nyitás óta, máris többen érdeklődtek az ingyenes tagság iránt a városi könyvtárban. Az idén 70 esztendős intézményben szem előtt tartják az esélyegyenlőséget, ezért is szorgalmazták, hogy a tagság mindenki számára ingyenes legyen.

– Úgy gondolom, az ingyenes beiratkozással és ingyenes kölcsönzéssel teljesebbé tudjuk tenni az esélyegyenlőséget. Büszkék vagyunk arra, hogy a város képviselő testülete egyhangúlag támogatta ezen elképzelésünket, és megvalósulhatott ez a terv – nyilatkozta Buzai Csaba a könyvtár igazgatója.

Hozzátette, jó visszajelzéseket kapnak, sokan örülnek a kezdeményezésnek.
– Voltak olyan családok, ahol az egyik fél már könyvtártag volt, és az ingyenes beiratkozás a pár másik tagjában felkeltette az érdeklődést, így több dokumentumot kölcsönöztek a könyvtárból. Az eltelt két nap alatt húsz beiratkozás és hosszabbítás történt, ezek között voltak új tagok is – mondta Buzai Csaba.

Az újonnan kötött vagy meghosszabbított tagságért már nem kell fizetni a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Azok, akik még tavaly váltották ki vagy hosszabbították meg kártyájukat, a következő alkalommal már díjmentesen tehet mindezt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.