- hirdetés -

Telt ház, muzsika és pezsgés. Így lehet jellemezni az Orosházi Fúvószenekar (OFZE) 29. szilveszteri koncertjét, amely december 29-én megtöltötte a Petőfi Művelődési Központ színháztermét.

Immár 29. alkalommal sorakoztak fel a kották, a székek és a hangszerek az Orosházi Fúvószenekar szilveszteri koncertjére. Az eseményre idén is korosztálytól függetlenül, szép számmal érkeztek a zenekar kedvelői.

Debreczeni Márk az OFZE karmestere elmondta, a zenekar tagjai sokat készültek erre az estére, közel negyvenen álltak színpadra.
– Könnyűzene és komolyzene is szerepelt a repertoárunkban. Felcsendült többek között Tom Jones Sex bomb című slágere és id. Johann Strauss Radetzky-indulója is – ismertette a karmester.

(Fotó: Rosta Tibor)

– A bátyám révén ismertem meg a fúvószene világát. Kezdetben vonzott a fuvola és a karmesterek világa is, de végül a fuvola mellett döntöttem – ezt már Jeszenszky-Paulovics Bianka mondta mosolyogva, aki tizenegy éve erősíti az OFZE csapatát, tizennégy éve játszik fuvolán és nyolc éve piccolon.

Hozzátette: leginkább a kötődés motiválja és a társaságban eltöltött évek.
– Bár már nem lakom Orosházán, szívem mindig visszahúz, így amikor csak tehetem, igyekszem a próbákon és az eseményeken is részt venni – mesélte Bianka.

Az est folyamán meglepetés vendégként Debreczeni István karmester és az orosházi mazsorettesek is színpadra álltak. A koncerten felcsendülő dallamok két órányi színt és pezsgést hoztak a mindennapokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.