- hirdetés -

Az Orosházi Advent rendezvénysorozat záró akkordjaként a Follow The Flow lépett fel a város szívében. A rendezvénytér megtelt rajongókkal, ezrek énekelték együtt a banda slágereit. A koncert előtt a zenekar frontembereivel,  Molnár Csabával (Fura Csé), Szakács Gergővel és Vincze Gergely-jel (BLR) beszélgettünk.

Az utolsó láng is fellobbant a városháza előtt felállított adventi koszorún december 23-án. A meghitt gyertyagyújtás után a Follow The Flow vette át az irányítást. A tömeg egy emberként skandálta a jól ismert dalszövegeket, együtt táncoltak és ugráltak a fiatal banda zenéjére.

Két éve, 2016-ban alakult a zenekar, azóta sok változás, tagcsere történt, az orosházi származású Simon Boglárka is a Follow The Flow csapatát erősítette egykor. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által még több ember ismerte meg őket.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megalakulás óta eltelt két év mozgalmas volt a banda számára. De büszkék az elért eredményekre és hálásak a közönség támogatásáért.
– Tök jó, hogy viszonylag rövid idő alatt sikerült elérnünk azt, amit más zenekarok csak tíz, akár tizenöt év alatt tudtak elérni. De ezért dolgoztunk, már egészen a kezdetektől tudatosan építettük fel azt, amik vagyunk. Azon voltunk, hogy minél jobb dalok szülessenek és erősen azon voltunk, hogy eljöjjön az a pillanat, amikor egy ország ismer minket, koncerteket adunk, videoklipjeink és lemezeink vannak. Ez a pillanat pedig eljött – idézte fel BLR, a banda alapító tagja a kezdeti munkákat.

Azt pedig, hogy amit csinálnak az kiemelkedő, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját. Ezen felül jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

A Flow (áramlat) nagyon fontos egy rapper életében – osztotta meg velünk Furca Csé. A banda nevének megalkotásánál fontos volt, hogy a Flow jelen legyen benne.
– Így lett Follow The Flow, azaz Kövesd az áramlatot. Szerinntem nagyon jól hangzik és leírva is jól mutat. A Flow, mint életérzés mára nagyon divatossá vált, ezáltal több értelmet nyer a zenekar – mesélte Fura Csé.

A Follow The Follow dalai erős mondanivalóval bírnak. A fiúk fontosnak tartják, hogy számaik ne csak üres szövegelésből álljon, a tartalom ugyanolyan fontos, mint a hangszerelés.
– Általában Gergő gitározására és alapjaira születnek a dalok. A rapszövegek így kerülnek rá később, illetve a zenei alap is így születik meg – mesélte BLR.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hip-hop, a rap, a pop és az R’n’B egyaránt megtalálható a dalaikban. Saját magukat azonban nem sorolják egy műfajhoz sem, ahogy Szakács Gergely mondta: felesleges kategorizálni.
– Amit mi csinálunk, az egy mainstream dolog. Próbálunk előremutatóak lenni, mindig keressük a friss dolgokat. Mivel a felállás két rappert és egy énekest jelent, ezért egyértelmű, hogy a rap mindig megjelenik a dalainkban. Azt, hogy egyes dalaink milyen műfajba tartoznak, azt az éppen aktuális trend határozza meg – nyilatkozta.

Folyamatos a munka a zenekar életében, nincs megállás. Koncertről koncertre, majd stúdióba be, leginkább ez az, ami jellemzi a Follow The Flow átlag hétköznapjait. A 2018-as év sem telt malmozással, ezt meg is érzik a banda tagjai.
– Eléggé meghúztuk az év végét, már mindannyian „le is rokkantunk”, nekem hangom nincs, Csabinak (Fura Csé) lába nincs. Érezzük ennek a agy hajtásnak az eredményét, szeretnénk letenni egy picit a munkát és pihenni, de az agyunk folyamatosan pörög és gondolkodunk – mondta Szakács Gergely.

A 2019-es évre is meg vannak a tervek. BLR elmondta, lehet, hogy lemezt is dobnak a piacra az újévben.
– Rengeteg tervünk van, több dalt is szeretnénk megjelentetni. Zajlanak a munkálatok, bár, ahogy Gergő említette, mi is kicsit behúzzuk a féket, kicsit kieresztjük a gőzt. Januártól azonban újra, teljes erőbedobással kezdjük a munkát és megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot – zárta a beszélgetést BLR.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.