- hirdetés -

Idén utoljára álltak össze a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, hogy elkápráztassák játékukkal népes közönségüket december 20-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében.

Vendégek, szülők, hozzátartozók, a zene iránt érdeklődők töltötték meg teljesen a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termét december 20-án, amikor a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti iskola növendékei és tanárai adtak elő karácsonyváró dallamokat idei utolsó fellépésükön. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy teljesen megteltek a teremben az ülőhelyek, többen voltak, akik állva várták a műsor kezdetét.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az eseményen részt vett Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is, aki elmondta, nagy öröm, hogy a Művészeti Iskolában ilyen sok fiatal tanul zenélni és válik ezáltal többé, jobban megismerve önmagát.
– A zene valami olyan csodálatos dolog, amely gazdagítja az emberi lelket és tartalmasabbá teszi az életet. Bízom benne, hogy a jövő évben is sok szép órát majd a művészetnek a fiatalok, tanáraik útmutatása szerint. Talán nincs is nagyszerűbb módja annak, hogy a lelkünket karácsony ünnepére hangoljuk, mint az, hogy ma itt vagyunk – hangzott el a polgármester köszöntőjéből.

Dávid Zoltántól az intézmény igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva vette át a szót, aki a közelgő karácsony jelentőségét emelte ki.
– A karácsony fényét azzal tudjuk erősíteni, hogy a fa alá az ajándékok mellett elhelyezzük szívünk szeretetét is. A mai estén az ünnepvárás időszakában zenével szeretnénk a közönségünknek meghitt pillanatokat, örömet szerezni – mondta az igazgatónő.

A Művészeti Iskola növendékei az elmúlt hetekben mintegy húsz helyen léptek fel egyénileg és kamaracsoportokban, ünnepi hangulatot teremtve játékukkal a különböző adventi rendezvényeken. A vizsgakoncertek és fellépések után ezúttal igazi örömzene tanúi lehettek a nézők. Az iskola rézfúvós szakos növendéke Bánfi Bendegúz konferálta fel társait, akik tanáraikkal és az iskola korábbi növendékeivel együtt búcsúztatták a 2018-as évet. A fúvós- és vonóshangszerek képviselői mellett hallhatták többek közt az iskola szolfézscsoportjainak közös énekes produkcióját is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.