- hirdetés -

Szavalatokkal, énekes és színjátszó produkciókkal szórakoztatták a 2018-as év utolsó tanítási napján társaikat a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai. December 21-én ünnepélyes keretek között az intézmény adventi koszorújának negyedik gyertyáját is meggyújtotta Blahó János, igazgató.

Különböző felszereltségű standok várták a diákokat a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában december 21-én, a 2018-as év utolsó tanítási napján a Nyelvek Karácsonya alkalmából. Az intézmény karácsonyi programjának lényege, hogy mindegyik standnál egy adott ország és nyelv sajátosságait jelenítették meg.

– A magyar mellett például az angol, a német, az orosz, a spanyol, a latin, tehát olyan nyelvek sajátosságait találjuk meg itt, melyeket az iskolában is tanulnak a diákok. Így szerettük volna a műsor mellett egy kicsit egy karácsonyi vásár hangulatát is idecsempészni a Táncsics Mihály Gimnáziumba – tudtuk meg Bánhegyi Edinától, az iskola tanárától.

Blahó János az utolsó gyertyát is meggyújtotta az iskola adventi koszorúján (Fotó: Rosta Tibor)

Az iskola igazgatója, Blahó János is köszöntötte az aulába összegyűlt diákokat, kiemelve köszöntőjében milyen különleges események is kötődnek az egyik legnagyobb és legszeretettebb ünnephez. Három jókívánságot is átadott a tanulóknak a közelgő ünnep alkalmából.

– Szeretném, ha a karácsonyi csillag az egész életutatokat meghatározná, vezetve benneteket, amikor egy nehéz döntést vagy választást meg kell hoznotok! Második kívánságom, hogy a hétköznapok karácsonyát tudjuk megélni, ehhez persze azt is kérném tőletek, hogy segítsetek benne, mert így lesz szebb és jobb a világ! Végül, kívánom azt is, hogy az ilyen ünnepeket mindig szeretteitek körében tudjátok eltölteni! – hangsúlyozta Blahó János, majd az intézmény adventi koszorújának negyedik gyertyáját is meggyújtotta.

Karácsonyi produkciókkal köszöntek el a tanulók a 2018-as évtől (Fotó: Rosta Tibor)

Az ünnepi programok azonban itt még nem értek véget, hiszen a Táncsics diákjai a már hagyományosnak számító karácsonyi színdarabok mellett szavalattal is szórakoztatták társaikat, de az örök karácsonyi kedvencnek számító Jingle Bells-t is elénekelték orosz nyelven.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.