- hirdetés -

Vastaps volt a fellépő kórusok jutalma a Vörösmarty iskola karácsonyi ünnepségén. A Petőfi Művelődési Központ koncertterme zsúfolásig megtelt szerda este.

Tudjuk, hogy a karácsonynak nem az ajándékozás a legfőbb üzenete, mégis ezen az estén senki nem tér haza ajándék nélkül. Minden egyes műsorszám egy meglepetés a képzeletbeli karácsonyfa alatt. Bontsuk ki együtt, s örvendezzünk – hangzott el a Vörösmarty iskola karácsonyi műsorának felvezetésében.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Petőfi Művelődési Központ koncerttermében először a Kicsinyek Kórusa állt a nézők elé. Az előző tanévben az Éneklő Ifjúság kórusminősítő versenyen az arany minősítés mellett az Arany diplomát is megszerző fiatalok olyan karácsonyi klasszikusokat is előadtak, mint a “Kiskarácsony, Nagykarácsony” vagy a White Christmas száma.

A kórus után hegedűszó töltötte meg a teret, Bánfi Zita és Füzi Réka adott elő, majd ahogy megszokhattuk a Pörneki Attila vezette Kodály Zoltán Gyermekkórus vette birtokba a színpadot. Elmondták, mozgalmas, eredményekben gazdag év áll mögöttük.

Kiderült, az énekkar részt vett a 26. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek Ifjúsági Kórushangversenyén Gyulán, majd ezt követően Békéscsabán, az Éneklő ifjúság kórusminősítő hangversenyen, ahol a megszerezhető legmagasabb “Arany Diplomával” minősítésük mellé az „Év kórusa” címet is elnyerték. Az iskolai énekkaruk ezzel az országos ifjúsági élmezőnybe jutott.

A kórus ünnepi dallamaival zárult az előadás, amelyet a termet teljesen megtöltő közönség vastapssal jutalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.