- hirdetés -


Nem szokatlan, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtárral kapcsolatban új dolgokról adjunk hírt. Az intézmény jövőre ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját és már itt is van az első meglepetés.

Orosháza önkormányzatával történt példaértékű összefogás eredményeként jövőre eltörlik a beiratkozási díjat, így mindenki számára hozzáférhetővé válik az ott fellelhető sok-sok olvasnivaló. A képviselő testület csütörtöki ülésén adta áldását a tervre.

-Polgármesterkén fő feladatom, hogy a város lakossága számára minél jobb, minél komfortosabb feltételeket teremtsek az élet minden területén, így a kultúrában is. Mindent megtettem, Buzai Csaba könyvtárigazgatóval együtt, hogy ez a terv valósággá váljon. Szerencsére a képviselő testület is mögé állt az elképzelésnek – mondta a beiratkozási díj megszüntetéséről Dávid Zoltán polgármester. 

A városvezető gyakori vendég a könyvtárban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bár eddig sem volt egy nagy összeg a beiratkozási díj, hisz az évi ezerkétszáz forint nem nagy pénz, de még így is volt, akinek nehézséget okozott kifizetni és ezért maradt távol. A könyvtár küldetési nyilatkozata – mely kimondja az esély egyenlőséget – így már megvalósulhat.

A városi könyvtárak közül, Magyarországon elsőként és egyedüliként, Orosházán lehet ingyenesen beiratkozni és könyveket kölcsönözni.

-A számítógép használatért és irodai szolgáltatásokért ezután is ki kell majd fizetni a megszokott minimális díjat, de a beiratkozás ingyenes lesz. Ez némi bevétel csökkenést okoz, de ugyanakkor a másik oldalon sokkal többen fogják használni a könyvtárat és a sok dokumentumunkat többen forgatják. A jubileumi év szép kezdete lesz ez, amelyért rendkívül hálásak vagyunk polgármester úrnak és a képviselő testületnek – nyilatkozta Buzai Csaba igazgató.

Azt hiszem sok olvasó nevében mondhatom: Köszönjük!



Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.