- hirdetés -

Összesen nyolc dalkör lépett színpadra a Petőfi Művelődési Központban december 17-én. A hagyományos karácsonyi hangversenyt idén is nagy érdeklődés övezte.

Zsúfolásig telt idén barátokkal, hozzátartozókkal és zenekedvelőkkel a Petőfi Művelődési Központ (PMK) Szokolay Sándor terme. A város értékteremtő kórusai karácsonyi énekekkel kápráztatták el a nagyérdeműt.

A rendezvény szervezőjétől megtudtuk, több évtizedes hagyomány Orosházán, hogy a város értékteremtő kórusai együtt köszöntik a karácsonyt.
– Örömünkre szolgál, hogy mi is kiehettük részünket az immár több évtizedes múltra visszatekintő karácsonyi hangversenyből. Általános iskolásai kórusoktól egészen a felnőtt kórusokig mind bemutatták, milyen kiváló és tehetséges dalárdák működnek Orosházán – nyilatkozta az OrosCafénak Szabó Orsolya.

Hozzátette, mi sem bizonyítja a hangverseny hosszú évek óta töretlen sikerét, hogy idén is több száz néző vett részt a rendezvényen.

Évtizedes hagyomány Orosházán, hogy a város értékteremtő kórusai együtt köszöntik a karácsonyt(Fotó: Rosta Tibor)

Az idei karácsonyi koncertet a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézmény Kicsinyek Kórusa nyitotta meg. A kicsik után a Czina Sándor Tagintézmény 5. osztályos tanulói Ferenczi Luca, Lestyán Dániel és Szabó Petra karácsonyi versösszeállítással kedveskedtek a közönségnek.

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kórusa is bemutatkozott, majd az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kóristái léptek színpadra. Az iskola növendékei még egy spanyol altatódallal is készültek. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda énekkara a dalok válogatásánál kiemelt figyelmet fordított hogy a gyermekekből és felnőttekből álló vegyeskar előadásában az ünnepi alkalomhoz illő ismert, de nem feltétlenül közismert művek szerepeljenek.

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus – melyet 59 éve névadója, maga Szokolay Bálint karnagy alapított –  Ola Gjeilo norvég zeneszerző Ubi karitász című művével nyitott, majd olyan klasszikusokat adtak elő, mint Szokolay Sándor Betlehemi öröménekét vagy Berkesi Sándor Betlehem városba című művét. 

Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Vivit Kórusának repertoárjában korabarokk, barokk, klasszikus és romantikus zeneszerzők művei egyaránt megtalálhatóak voltak. A kórusnak köszönhetően olyan műremekeket hallhatott a közönség, mint Eszterházy Pál Zengjen hálaének című-, valamint Gárdonyi Zoltán Tarts meg Urunk szent igédben című alkotásait.

Teljesen megtelt a PMK Szokolay Sándor terme (Fotó: Rosta Tibor)

Zárásként a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézmény Kodály Zoltán Gyermekkórusának műsora következett. Mendelssohn Hark! The Herald Angels Sing című közismert angolszász kórusművével nyitották, majd az Ave Maria fület gyönyörködtető dallamaival zárták előadásukat.

Az idei karácsonyi hangverseny is sikert aratott, a közönség vastapssal köszönte meg a feledhetetlen koncertet. 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.