- hirdetés -

Országszerte havazik, a főutak járhatóak, de latyakosak, sónedvesek. A mellékutak havasak, hókásásak. 

Az éjszaka folyamán a havazás átterjedt az északi, északkeleti országrészre, jelenleg már csak Borsod-Abaúj-Zemplén északi részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti felén csapadékmentes az idő, máshol továbbra is havazik, vagy szállingózik a hó.

Intenzíven havazik jelenleg Keszthely környékén, Hódmezővásárhely tájékán hódara hull. Mohács és Baja térségében pedig elállt a havazás.
A gyorsforgalmi utak sónedvesek, az M7-es martonvásári szakaszán, valamint az M43-on Makó térségében számítani lehet még latyakos szakaszokra is.

A főutak burkolata a Közép-Dunántúlon, valamint a Dunántúl déli felén, illetve a Dél-Alföldön és Debrecen környékén már többnyire latyakos. Nyugaton még sok helyen (Fertőszentmiklós, Sárvár, Keszthely, Sárbogárd) valamint Solt és Szentes környékén hókásás az utak burkolata. Máshol sónedvesek az utak, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg északi részén pedig még szárazak.

Az ország nagy részén az alsóbbrendű utakon téliesek az útviszonyok, havas, hókásás, latyakos szakaszokon lehet autózni. Az északkeleti országrészben sónedvesek, illetve még szárazak a mellékutak.
A látási viszonyok általában kielégítőek csak az Alpokalján, Keszthely és Balassagyarmat térségében ködös az idő, ott a látótávolság 100 és 300 m közötti.

Gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van. A hőmérséklet -7 és 0 fok közötti.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.15. szombat éjfélig.

Ma éjfélig várhatóan országszerte folytatódik a havazás, síkvidéken az ország északnyugati felében 2-7 cm, a délkeleti felében 7-20 cm hó valószínű, a várható hó mennyisége északnyugatról-délkelet felé haladva növekszik. A délkeleti határ közelében a hórétég vastagsága 20 cm felett alakulhat szombat éjfélig. A keleti, délkeleti határvidéken a hó mellett átmeneti jelleggel vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső) szombaton napközben nem zárható ki.

A megerősödő északi, északkeleti szél a hóval borított tájakon néhol (főként az Alpokalján és északkeleten) hordhatja a havat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.